Los bericht bekijken
  #27  
Oud 30 oktober 2008, 00:01
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

De lcd tv's die officieel ondersteund worden door Ziggo hebben geen CI slot maar een volledige decoder ingebouwd. Je hoeft dus geen CAM te gebruiken maar je smartcard gaat direct de tv in.

De werking van die ingebouwde decoders is dus identiek aan die van de losse decoders en zullen dus niet be´nvloedt worden door CI+.

Kijk, jij geeft keurig netjes aan waar het helemaal fout gaat. De verkoper zegt dat het werkt. Wat de verkoper hoort te zeggen is dat het nu mbv een Alphacrypt (waar niks illegaals aan is overigens) werkt maar dat er een theoretische kans bestaat dat het in de loop der tijd mogelijk nog maar beperkt dan wel helemaal niet meer zou kunnen werken. En tevens zou het niet verkeerd zijn als hij daar dan nog aan toevoegt dat noch Ziggo noch de fabrikant Sony / Philips etc verantwoordelijk gesteld kunnen worden op het moment dat het inderdaad op een later tijd stip niet meer werkt. Want zo zit het nl momenteel zon beetje in elkaar.

Er gaan geruchten, te vinden in een van de andere topics hierover op dit forum, dat een aantal nieuwe modellen van Philips op een later tijdstip mbv een firmware update geschikt zouden zijn voor CI+ Cams die door Ziggo, itt de Alphacrypt CI CAM, wel ondersteund zullen gaan worden. Dit lijkt echter nog niet echt zeker, mede gezien het feit dat er nog geen licenties van CI+ zouden worden verstrekt waardoor de benodigde hardware keys nog niet in de tv zouden kunnen zitten. Maar ik ben geen techneut op dit gebied.

Het komt er dus op neer dat men momenteel of een erg karig tvtje moet kiezen dat door Ziggo officieel ondersteund wordt of een van de toch nog niet echt optimale losse decoders wil men er zeker van zijn dat het de komende tijd blijft werken. De Alphacrypt oplossing staat, helaas, op losse schroeven wat toekomst betreft.