Los bericht bekijken
  #35  
Oud 29 oktober 2008, 23:15
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door chulin Bekijk bericht
Ik heb mijn interferentie gemeld bij stai. Vandaag heb ik keurig netjes een pakketje gekregen met coax cabels.
Ik heb mijn decoder rechtstreeks aangesloten aan de groene kabel met verschillende kabels, ook de zogenaamde goedgekeurde kabel van stai. Nog steeds geen beeld op Ketnet.
Je schreef een paar berichten terug dat je de AOP verlengd had naar de meterkast. Heeft de groene kabel ook geen TRAS-1000 of andere aansluitdoos meer ? Het is erg belangrijk om te zorgen dat de afscherming goed is aangesloten van je groene kabel op de aansluitdoos.

Hier nog enkele tips over aansluitingen van het AOP en groene kabelproblemen die je kunt hebben als de problemen al bestaan op het AOP (uit de ervaring van een kabelmonteur, niet zelf bedacht):

Citaat:
Een in het verleden veel gebruikt type AOP is de TRAS-10 van Tratec, hier is wel van bekend dat de afscherming niet helemaal aan de eisen voldoet al is het niet zo dat ze daarom allemaal vervangen moeten worden.
Een veel voorkomende oorzaak is een verkeerde montage, zo word de groene isolatie vaak onvoldoende lang aangesneden en werkt de afscherming daardoor niet goed genoeg.
Ook komt het bij alle wandcontactdozen (dus ook RTV typen) vaak voor dat waar het groen op houd de koperfolie en of de gevlochten mantel beschadigd is zodat er een gat in de afscherming ontstaat veroorzaakt door een Stanley mes en het langdurig knikken van de kabel.
De TRAS-10 is inmiddels vervangen voor de TRAS-1000, ziet er bijna hetzelfde uit maar is voorzien van extra blikjes met van die kammetjes aan de "cable clamp".
Bij andere AOP's zoals de TRIS serie waaronder ook de nieuwere TRIS-102b is gebruik gemaakt van een F-connector aan de ingangs zijde, soms is er door klanten een doe het zelf stekkertje gebruikt en die worden vaak verkeerd gemonteerd. Bij deze typen is een echte F-connector erg sterk aan te bevelen.
In geval de aluminiumfolie test een positief resultaat geeft dan verwacht ik dat de instructies van Tratec een oplossing kunnen bieden. (TRAS-10 en 1000)
Voor de doe het zelverts is de TRAS1000 of Hirschmann versie in de winkels verkrijgbaar, dat scheelt dan weer lang bellen met de helpdesk.
Ik verwacht niet dat de TRIS typen problemen geven, maar wel de typen met een DATA uitgang. De ETU-02 is overigens geen AOP maar word soms wel zonder AOP gebruikt, dit is technische niet helemaal hoe het hoort maar werkt verder prima.
Iets dat ook voorkomt zijn de door aannemers van Multikabel gemonteerde IEC connectoren in de meterkast, deze zijn vaak van het type met een plastic kapje en zijn dus niet HF-dicht.
De montage instructies voor de Hirschmann connector zijn daarom ook belangrijk.


Het meten met een korte kabel direct op de AOP is om vast te stellen of de signaalkwaliteit daar wel goed is. Maar omdat het signaal nivo relatief hoog is is dat niet altijd voldoende, ik schroef bijna altijd de AOP even open verkeerde montage is namelijk de nr. 2 storingsoorzaak. (nr. 1 zijn slechte contacten of losse connectoren)
De juiste instructies van een TRAS1000 met de lengtes van de afgestipte kabels vind je in bijgaande bijlage.
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: pdf TRAS-1000 Cable-instr V01 14-11-02-1.pdf‎ (23,8 KB, 27x gelezen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....