Los bericht bekijken
  #15  
Oud 29 oktober 2008, 19:10
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
ISPs kopen IP adressen in blokken. En die blokken zijn steeds schaarser nu de IPv4 adressen in rap tempo opraken. En schaarser betekend duurder. Dus heeft een ISP een behoorlijke prikkel om minder IP adressen te kopen dan zij klanten heeft omdat toch nooit 100% van de klanten tegelijk online is.
Al vraag ik me wel af hoe dat zit met het feit dat mensen steeds vaker een router hebben en dus wel 24/7 een IP adres vragen. Maar zolang dat niet voor alle klanten geld kun je nog steeds x% besparen op het aantal in te kopen IP adressen.
ISPs kopen geen IP adressen, ze vragen ze aan. Wereldwijd is IANA belast met de taak de addressen te verdelen, zij verdelen de addressen over de "regiokantoren" (voor europa is dat RIPE NCC). Als ISP dien je een verzoek in om een subnet of blok te mogen voeren. Dit verzoek wordt goed gecontroleerd en eventueel toegewezen met een blok. Marktwerking is wel voorgesteld als uitstel van executie voor ipv4, maar dit stuitte op zoveel bezwaren dat er nooit werk van is gemaakt.
Met citaat reageren