Los bericht bekijken
  #26  
Oud 29 oktober 2008, 08:01
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Het gaat er om dat in de TV een (of meerdere) certificaat moet zitten dat aangeeft dat de TV te vertrouwen is en dat de identiteit van de TV aangeeft. Dit certificaat moet uitgegeven worden door de trust authority. Dat kan een TV niet zelf genereren. (Een zelf gegenereerd certificaat zegt niet zoveel. "Ik zeg dat ik Pietje Puk ben, en je moet me maar geloven." Is net zoiets als iemand zijn eigen paspoort laten drukken...)

Uit "Whitepaper on the Common Interface Plus Trust Regime";


Bij (6) staat expliciet "The Trust Authority manages the secure delivery of CI+ certificates to the Manufacturer."

Ik denk dat de certificaten (en vooral de daarbij behorende private keys) hard in een chip ingebakken moeten worden, zodat een gebruiker er nooit bij zal kunnen. (Niet kan lezen). Een TV zal aan de CAM zijn wel certificaat presenteren, maar de daarbij behorende private key zal hij nooit weggeven. Wie de combinatie van certificaat en key heeft kan doen alsof hij de originele houder van het certificaat is.

Daarom zal een certificaat ook nooit via een software upgrade geinstalleerd kunnen worden. Een USB stick val vast niet onder "secure delivery". Kwaadwilllenden zouden dan die upgrade dan kunnen gebruiken om het certificaat op een onbetrouwbaar apparaat te installeren. Dat apparaat zou zich dan kunnen voordoen als een gecertificeerde ontvangenr, en gebruikt kunnen worden voor dingen die niet toegestaan zijn.

Het verschil met certificaten zoals ze bij computers gebruikt worden voor SSL communicatie is dat bij computers een verbinding beveiligd moet worden tegen afluisteren door derden. Het is dan geen probleem dat de eigenaar van een computer bij zijn eigen private key kan, het is in zijn eigen belang die geheim te houden. Zolang je een certificaat+key maar op een veilige manier (niet te kopieeren) naar de gebruiker stuurt zal hij er zelf voor zorgen dat niemand er bij kan.

Bij dit soort DRM-achtige toepassingen van encryptie moet de private key juist beschermd worden tegen de eigenaar van het apparaat. Je moet de key wel aan de afnemer geven, ander kan hij de content niet bekijken, maar tegelijk mag hij de key niet in handen krijgen.

Dat is ook meteen de zwakte van dit soort systemen. Ergens is de key opgeslagen, en ooit zal iemand hem er wel uit halen.