Los bericht bekijken
  #337  
Oud 29 oktober 2008, 00:19
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Jij vertelt er alleen niet bij wat de prijs vande Topfield was en tevens niet welke problemen gepaard gingen met dit apparaat, wie was de distributeur ook al weer. Voor het overzetten naar DVD zijn ook oplossingen beschikbaar icm gecertificeerde ontvangers. Je vergeet alleen dat wij gehouden zijn aan contracten met content providers die steeds meer restricties opleggen aan digitale ontvangers. Hun stelregel is immers geen protectie geen content. Lees de nieuwe voorstellen van de MPAA als voorbeeld maar eens door ( http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html) T.a.v. TV zul je nog even moeten wachten opde CI+ ondersteuning. Vanaf dat moment komt er een scala aan IDTV oplossingen beschikbaar.
Natuurlijk was de Topfield niet goedkoop, maar de prijs was niet onredelijk voor die tijd in vergelijking met soortgelijke satelliet ontvangers. En zoals ik al schreef, als ik het geld over heb voor dit soort apparatuur, dan moet ik dat zelf weten, dat is de kern van de zaak. Mijn A/V receiver en mijn DVD speler zijn ook prijzig, evenals mijn TV. Niet gigantisch duur, maar zeker geen goedkoop spul.

Het enige probleem dat ik lange tijd gehad heb met de Topfield was het probleem dat hij met de tweede tuner opgenomen gecodeerde uitzendingen niet kon decoderen. Dat is opgelost met de 3.15 firmware van de Alphacrypt. Alleen moet ik nu heel snel decoderen, want jullie wijzigen de sleutels ook steeds sneller. Voor de rest heeft deze ontvanger altijd 100% goed gefunctioneerd. En zoals gezegd, het beeld is een plaatje. Overigens heb ik mijn Topfield uit Duitsland laten komen, in Nederland werd hij toen (nog) niet verkocht. In Duitsland worden ze gewoon verkocht voor kabel netwerken, daar kan het blijkbaar wel zonder CAM key ellende?

Ik weet dat je DVD's kunt branden met Ziggo ontvangers, maar bij mijn weten altijd via de SCART uitgang, dus digitaal (ontvanger)> analoog (SCART) > digitaal (DVD). Bij mij kan het digitale signaal direct naar DVD, is toch beter nietwaar?

Over de content protectie ellende heb ik al vaker het nodige geschreven. De deerniswekkende pogingen van de content industrie om hun content te beschermen tegen kopieëren zijn werkelijk te treurig voor woorden. Het enige wat ze er mee bereiken is dat prachtige nieuwe dragers zoals SACD, DVD audio en Bluray niet of nauwelijks van de grond komen. Het kopieëren houden ze toch niet tegen. In feite is deze industrie zijn eigen grootste vijand. CI+ zal straks ook wel gekraakt of ondervangen worden, net zo als dat al geldt voor HDCP.