Los bericht bekijken
  #38  
Oud 28 oktober 2008, 16:56
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Nadat ik mijn router lostrok heb ik eerst de modem gereboot, vervolgens mijn laptop erin geprikt en toen duurde het dus 15 minuten voordat ik een ip adres kreeg.

Dat is volgens mij te lang. Bovendien heb ik in die 15 minuten in de motorola gekeken en zag dat het mac adres in de lijst daar met als toevoeging "Dynamic" ook het mac adres van mijn laptop was. Dat betekent dus dat dit mac adres al bekend was. En toch duurt het dan nog 15 minuten??

En voor wat betreft die ip adressen, dat klinkt allemaal heel logisch en ik snap best dat elk hardware apparaat zijn eigen ip adres heeft en daar kan ik allemaal mee leven maar zelfs als ik als enige apparaat een router aansluit heeft de daaraangesloten laptop de ene dag een 83. adres en 2 dagen later een 94. adres. Dat gaat dan gepaard met langdurige onderbrekingen voordat die switch plaatsvindt.

Dat snap ik dus niet. Waarom krijg ik als ik op dag 1 een tracert uitvoer een trace te zien die mij via ziggo.nl naar buiten stuurt en 2 dagen later (modem is niet uitgeweest, router is niet uitgeweest, laptop wel maar die hangt toch niet rechtstreeks aan het modem) een tracert die me via casema.nl naar buiten stuurt.

Ik gebruik soms een applicatie waarbij ik mijn externe ip adres moet invullen. Dat ip adres kon ik voorheen lange tijd laten staan echter nu moet ik zowat dagelijks bekijken wat het ip adres is voordat ik dat programma kan gebruiken. En nogmaals, ik zou best kunne omgaan met het wisselen van ip om de 2 dagen (ook al vind ik dat abnormaal vaak) maar het probleem is dat er bij mij eerst ernstige verstoringen aan vooraf gaan. Daarom denk ik dus dat er iets niet in orde is.