Los bericht bekijken
  #16  
Oud 28 oktober 2008, 14:40
woutje76's schermafbeelding
woutje76 woutje76 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2008
Locatie: Zeist
DTV: Alphacrypt CAM
Berichten: 13
Standaard

Update :

Beste Gasten ,

Zondag dus een Philips 52pfl9703H besteld.
Met mijn zorgen over de introductie van CI+ door Ziggo toch maar even gebeld met de consumentenlijn van Philips met de volgende vragen :

[ik]
Volgend jaar wil Ziggo CI+ gaan invoeren voor digitale kabeltelevisie. Ik heb momenteel een 52pfl9703H in bestelling staan. Deze televisie heb ik gekozen omdat het momenteel mogelijk is om met een Alphacrypt CAM module en de Smartcard zonder toevoeging van een STB digitale televisie te kunnen kijken. Mijn vraag is dan ook of deze televisie bij de introductie van CI+ in staat zal zijn om met een door Ziggo geleverde CAM zonder extra STB televisie te kunnen blijven kijken. Ook dus naar Pay TV etc.

[operator]
Ik ga het voor u uitzoeken meneer, blijft u aan de lijn....


[4 minuten later]
Nou meneer, ik heb het nagevraagd bij onze technische afdeling. Bij introductie van CI+ door Ziggo, zal er slechts een firmware upgrade aangeboden worden voor uw televisie waardoor deze overweg zal kunnen met de CI+ standaard. Wel zal hoogstwaarschijnlijk uw Alphacrypt CAM niet meer werken, tenzij de leverancier een geschikte update aanbied.

[ik]
Dank voor de info
-------------------------------------------------------------------

Ik ben dus een 'happy camper'. Mijn vermoedens werden dus bevestigd.

Gisteren heb ik ook nog de draft versie van de CI+ standaard vluchtig doorgenomen en zie ik her en der aanwijzingen (HS9 bijvoorbeeld) dat hoogstwaarschijnlijk vele televisies die uitgerust zijn met DVB-C (CI) na een firmware upgrade zonder problemen kunnen werken met DVB-CI (CI+)
Dit is ook iets wat in de draft vermeld wordt (100% backwards compatible, alleen zijn CI+ specificaties zoals PAy tv niet mogelijk op een CI) Heb je dus een andere CAM zoals Alphacrypt, dan zal het alleen er vanaf hangen of deze producent (MasCom) een trusted authority gaat worden in deze nieuwe standaard. Anders zullen we met een CAM module van Ziggo moeten gaan werken.

Misschien heeft onze anoniem nog wat correcties en aanvullingen...
Hier de link naar de draft specificatie (interessante materie!)
http://www.skydigita.com/Img/DownFile/CI+_0_80_2.pdf

Tot zover maar weer....