Los bericht bekijken
  #37  
Oud 28 oktober 2008, 12:12
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Krissie Bekijk bericht
Gisteren heb ik mijn router tussen mijn pc en het modem uitgehaald om nog beter te testen en ondanks dat het mac adres van mijn pc bekend was in het modem, waren er 15 minuten en een reboot van het modem voor nodig voordat de dhcp server van ziggo mijn laptop een ip wilde geven.

Ik heb ook ondekt dat ik dus heen en weer schuif tussen een 83. adres (dit is dus van casema) en een 94. adres (dit is dus van ziggo) en waarom dit dus gebeurt is me nog niet duidelijk.
Dat klopt, zodra je wisselt van router naar een pc moet je daarna eerst even de modem resetten. Dat komt omdat je modem maar met 1 computer/router tegelijk kan praten. Door de modem te resetten maak je hem leeg zodat hij weer vrij is om de eerste computer/router die aangesloten wordt te kunnen accepteren. Nadat je de modem hebt laten opstarten mag je pas de computer of router zijn ip-adres laten opvragen. Als je de volgende keer dus deze volgorde aanhoudt zal je binnen 1 minuut weer online zijn:
- alles uitzetten
- modem aanzetten
- computer of router aanzetten.

Dat je wisselt van IP tussen 83.x.x.x en 94.x.x.x adres kan ook kloppen, je krijgt van Ziggo een vrij ip-adres, of het oude ip-adres wat aan je MAC adres gekoppeld is. Elke ethernetkaart of router heeft een uniek nummer, dat wordt gebruikt als 'identificatie' voor de dhcp server. Als je dus een andere computer of andere router aansluit (na de reset) op je modem, dan krijg je een ander ip-adres. Aan elke CMTS (centrale) zijn een aantal IP-adressen toegewezen, deze hoeven niet in dezelfde reeks te ziggen. Je krijgt dus nummers uit de 83 of 94 serie in jouw omgeving blijkbaar. Bij mijn in de buurt heb je bijvoorbeeld 84.104.x.x maar ook 213.73.x.x adressen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....