Los bericht bekijken
  #14  
Oud 27 oktober 2008, 22:44
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jaap_de_Geweldenaar Bekijk bericht
Het probleem is dat ik de (lokale) IP-instellingen van de modem niet weet. DHCP wordt door de router afgehandeld, en op internet zijn geen manuals te vinden (afaik)
Ik weet dus niet hoe ik "in" het modem kan komen.
Het modem heeft geen lokale ip-instellingen. Een kabelmodem is geen router, maar een bridge. Oftewel zodra je je computer zonder je router aansluit op je modem, dan hangt je computer direct aan het grote-boze-internet. Dus wil je de computer testen of de poorten open staan, dan moet je zorgen dat de netwerk poort van de computer op automatisch ip-adres verkrijgen staat (dhcp), je computer krijgt dan een ip-adres toegewezen van de dhcp server van Ziggo. Daarna hang je aan internet.

Als dan al je poorten goed staan, dan zet je de router er weer tussen en probeer je de portforwarding aan de gang te krijgen.

Weet je overigens wel zeker dat je de poorten naar het juiste ip-adres doorstuurt ? Ik weet niet of het lokale ip-adres wat je computer normaal heeft vast is? Of wisselt dat soms waardoor je het naar de verkeerde computer routeert?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....