Los bericht bekijken
  #190  
Oud 26 oktober 2008, 19:43
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Over onbetrouwbare EPG gesproken....

Zit net TV te kijken en begint de recorder opeens op te nemen. Meteen kijken wat dan, want had echt niets ingesteld.

Wat blijkt: de decoder staat goed op wintertijd, maar alle geplande opnames staan nu een uur te vroeg. Dus de opname van Op zoek naar Joseph van 20:25u was om 19:25u al gestart.
Duidelijk gaat er dus iets mis met de conversie naar wintertijd. TheGrouch had dat hierboven ook al opgemerkt.

Ook de resterende geplande opnames gechecked en idd: ze beginnen allemaal een uur te vroeg. Lekker, want van EPG geplande opnames kun je zelf de tijd niet wijzigen en opniew via de EPG instellen kan ook niet omdat de EPG maar twee dagen vooruit gaat. Djeez. Dit zijn toch echt basic essentials die een PVR met EPG goed moet doen. Of ben ik nu zo verwent met Windows Mediacenter?

Moet ik dan echt elke geplande opname dubbel en drie dubbel checken? Wat heb je in hemelsnaam aan een PVR als de geplande opnames onbetrouwbaar zijn?

Sorry, maar ik begin het nogal gehad te hebben met de Cisco. Als HD decoder voor puur afkijken is hij uitstekend, maar nogal duur. Het PVR deel vind ik echter compleet amateuristisch en volstrekt onbetrouwbaar.
Er mag echt nog heel wat verbeteren aan de firmware voor ik dit apparaat aan iemand wil aanraden. Houd mijn hart vast als Ziggo straks deze decoder breed wil uitrollen. Wordt de helpdesk nog meer onbereikbaar.

EDIT: Lees net in een andere thread dat je als je door de interactieve TV provisioning bent gegaan (wat ik nog niet ben) je een EPG van meer dan 2 dagen vooruit hebt. Dat is alweer één klacht minder.
Blijven de andere klachten dat de opnames soms onverklaarbaar te vroeg op houden, twee opnames meteen achter elkaar bijna altijd tot gevolg hebben dat programma 1 iets aan het einde mist en programma 2 zowel aan het begin als het einde wat mist, de wintertijd conversie fout gaat, herhalende series vaak fout gaan en bovendien niet slim wordt gekeken in de EPG maar gewoon volegnde week dezelfde tijd wordt aangehouden (waarom niet gewoon 'neem serie op' waarna de PVR automatisch alles van die naam opneemt ongeacht tijd), soms geplande opnames niet in de lijst van geplande opnames staan maar wel spontaan weer beginnen op te nemen of conflicten veroorzaken... moet ik verder gaan?
Of zijn die problemen ook minder met interactieve TV geactiveerd?

Laatst gewijzigd door xahmol; 27 oktober 2008 om 09:34