Los bericht bekijken
  #2  
Oud 26 oktober 2008, 17:27
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hugo Bekijk bericht
Hallo,

Heb nu al enkele weken deze Humax decoder en die bevalt mij tot nu toe prima! Tot nu toe heb ik met mijn 'oude' Panasonic Videorecorder analoge zenders opgenomen, maar nu zou ik ook graag digitale zenders willen opnemen.

Ik heb hiervoor een SCART tussen de AV2 van de VCR en de Humax aangesloten. In mijn menuinstellingen van de VCR is AV2 op DECODER gezet. Onduidelijk is nu hoe verder te gaan. Laat ik mijn VCR de zenders opnieuw zoeken, dan vindt ie gewoon weer de analoge zenders!

Als ik op mijn VCR kanaal A2 kies, dan zie ik niets (zwart, 'geen videosignaal'). Als ik het VCR menu kies, dan hoor ik het geluid (geen beeld van de op dat moment op staande digitale zender, maar geen beeld. Verlaat ik het menu dan is het beeld weer zwart.

Heeft iemand ervaring met het opnemen van digitale zenders via een VCR?

Wat jij wilt is inderdaad niet mogelijk! Het is logisch dat je VCR alleen de analoge zenders oppikt dit komt doordat je VCR zelf geen digitale digitale ontvanger is. Je kunt dus wel met je VCR een zender opnemen van je HUMAX maar dan ben je verplicht die zender ook te kijken. Je Humax heeft namelijk maar 1 tuner aan boord. Dat wil zeggen dat je Videorecorder alleen de zender kan opnemen die hij binnenkrijgt via de Scart (of andere) aanluiting. omdat je maar 1 tuner in je humax hebt, is dit dus de zender waar jij je ontvanger op hebt staan en dus naar kijkt.

Wat jij wilt, moet je een digitale ontvanger hebben met Harddisc en een dubbele tuner, dan kun je het ene digitaal opnemen en het andere kijken. Maargoed, dat is je VCR overbodig geworden/
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE