Los bericht bekijken
  #35  
Oud 26 oktober 2008, 17:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Krissie Bekijk bericht
Ik snap trouwens niet wat je bedoelt met:
1 iemand anders een vast ip-adres in zijn computer gezet heeft waardoor er een ip-conflict optreedt.
2 je mac-adres op dat moment af en toe wijzigt
1:
Als iemand (een andere klant van ziggo) de DHCP uitgezet heeft en zelf met de hand een vast ip adres in zijn router of pc gezet heeft.
Zodra deze persoon online komt met dat ip-adres en jij bent ook online met hetzelfde ip-adres gaat het bij alle twee mis en krijg je fouten. Het gaat hier dan dus om de internet ip-adressen, dus niet je lokale adressen.

2:
Het MAC adres kan normaal gesproken nooit wijzigen. Echter door defecte hardware kan dit in de praktijk wel gebeuren. Op dit forum was een paar weken geleden nog iemand met een windows computer die rechtstreeks op het modem aangesloten zelfde soort problemen had. Daar bleek het MAC adres af en toe gewoon te verspringen. Dat heeft hij opgelost door in de driver van die ethernetkaart het MAC adres ook nog eens in te zetten. (deze had de mogelijkheid om het mac adres te wijzigen via de driver-settings, en die instelling was default 'leeg' waardoor hij het standaard MAC zou moeten houden, dat werkte echter niet goed).
Er zijn ook wel gevallen bekend waarbij routers het MAC adres spontaan kwijtraken.

Citaat:
Ik heb een oudere SMC 7004VWBR broadband router, op zich weing spannends aan. Firmware is laatste relase en een factory reset heb ik al meerdere malen gegeven.
hmm.. sommige oudere routers willen ook nog wel eens crashen/vastlopen door exotische frames die langskomen. (broadcast). Maar dan zou je ook niet meer in de router kunnen komen als het niet meer werkt.

Ik ben benieuwd of je na een uitval nog wel in de status pagina van je modem kunt komen. Dat zal een eerste uitsluiting van zaken kunnen geven. (lukt dat nu wel trouwens, want niet alle modems kunnen dat ?)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....