Los bericht bekijken
  #34  
Oud 26 oktober 2008, 17:08
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Met omprikken bedoel ik de ethernetkabel van mijn pc van de kabelverbinding verwisselen voor die van de ethernetkabel van mijn pc van de dsl verbinding. Daarmee kan ik dus uitsluiten of mijn pc (nic) niet goed werkt want dat probeert Ziggo ook nogal vaak te beweren.

Oké, ik wist niet dat het modem mijn router geen ip adres gaf, ik zag alleen dat mijn router geen dhcp lease kreeg na het wegvallen van de verbinding en dat ook de oude lease niet kon terugkrijgen. Ik zal overigens zodra mijn verbinding weer wegvalt kijken of ik in het motorola modem kan komen.

Ik bedoel dat ik inderdaad dan geen antwoord krijg. Ik weet dat een enkele time-out niet problematisch is maar als je 3,4,5 keer achter elkaar een time-out krijgt is er toch iets niet in orde. Ik heb de log nu vanaf 15.45 lopen en heb overigens geen enkele time-out gehad. Ik snap trouwens niet wat je bedoelt met:
1 iemand anders een vast ip-adres in zijn computer gezet heeft waardoor er een ip-conflict optreedt.
2 je mac-adres op dat moment af en toe wijzigt


Bedoel je met het eerste dat iemand op mijn interne 192.168 netwerk het ip adres van mijn laptop (daar test ik mee) hard erinzet? Zo ja, dat is uitgesloten want er zit behalve ik niemand op en bovendien zijn de laptop en de router op dat moment de enige gebruikers van dat netwerk waarbij de router het .1 adres heeft en de laptop een dhcp adres van de router krijgt (in dit geval .132)

Het 2e snap ik niet, hoe kan een mac adres af en toe wijzigen?

Ik heb een oudere SMC 7004VWBR broadband router, op zich weing spannends aan. Firmware is laatste relase en een factory reset heb ik al meerdere malen gegeven.