Los bericht bekijken
  #31  
Oud 26 oktober 2008, 15:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Krissie Bekijk bericht
Dat is dus niet waar. Ik wissel wel van IP adres op dezelfde computer (als het modem rechtstreeks op mijn pc aangesloten is) of op dezelfde router in een abnormaal snel tempo zonder dat ik iets uitzet of reboot.

Vergeet nou gewoon die switch even, dat heb ik alleen gebruikt om te zien of ik dan in ieder geval "tijdelijk" gebruik kon maken van meer dan 1 pc omdat ik dat even nodig had.

Ik heb vanaf gisterochtend een pinglog laten lopen. Die ging overdag prima tot gisternacht ineens mijn internetverbinding weer begon te haperen. Ik ga kijken en zie wederom een enorme packet loss optreden door een flink aantal ping time-outs. Ineens wordt mijn verbinding helemaal verbroken. Ik kijk in mijn router, probeer van het modem een nieuw IP te krijgen door het IP te releasen en de renewen maar dit lukt niet (het modem wil mijn router geen nieuw IP geven). Pas wanneer ik de modem en het router 15 minuten compleet uitzet krijg ik een nieuw IP en ja hoor, ik zat op een 94. adres en nu heb ik weer een 83. adres.

Dat is dus wat ik bedoel en dit klopt dus niet want dit gebeurt zo ongeveer om de dag.
Okee, duidelijk verhaal.

Nu zit je zeker niet thuis ? Want je post dit vanaf een xs4all ADSL ip-adres ?? Post je dit wel normaal op je eigen computer dan is er iets vreemds aan de hand...

Maar wil je even een paar testjes doen om zeker te maken dat het MAC adres van je computer of je router niet wisselt ?
Kun je het MAC adres van je WAN poort eens uitlezen en opschrijven. Op het moment dat je weer moet resetten kun je dan voordat je die reset doet dit nog een keer doen en nadat je die reset doet ook nog eens.

Als je verbinding weg valt, kun je dan nog wel in de setup/status van je kabelmodem komen (meestal is dat http://192.168.100.1 )
En kun je dan nog in de setup van je router komen ?

Kun je wel in de setup van je router komen, en niet in de kabelmodem, dan is je MAC adres gewijzigd, of je modem is niet goed.

Aangezien je na de reboot/restart een ander IP-adres krijgt rapporteert je router een ander MAC adres naar buiten (of de modem is defect).

Je zou nog kunnen proberen om het MAC adres te clonen in de router, dus het mac adres overnemen van je computer. Daarna even je modem resetten en daarna je router. Maakt dat verschil ?

Als je op alle vragen probeert een antwoord te geven is wel vast te stellen waar het probleem vermoedelijk zal zitten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....