Los bericht bekijken
  #29  
Oud 26 oktober 2008, 14:43
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bruintje Bekijk bericht
Volgens mij is je constatering juist en zit er bij Ziggo's dhcp uitdeling iets niet goed.
Nee, zijn constatering is juist niet goed. Als je wisselt van je computer krijg je een ander ip-adres. Ook als je zoals hij een switch gebruikt ipv een router wisselt je ip-adres en moet je steeds je modem resetten en zal dan alleen de eerste computer die zich meldt verbinding krijgen.

Als je 1 computer aansluit die hetzelfde MAC-adres houdt of 1 router waarvan het MAC adres ook niet wisselt houd je steeds hetzelfde ip-adres.

De "problemen" die Krissie beschrijft waren allemaal met wisselende computers aangesloten op het modem of met een switch ertussen, en dan is het normaal gedrag en zal je verbinding niet goed werken.

Als je ip-adres steeds zou wisselen wanneer je 1 computer of 1 router aangesloten hebt en je zeker weet dat het MAC adres niet wijzigt, dan zou er inderdaad wel een probleem in het modem of het dhcp systeem kunnen zitten. Maar in de voorbeelden die door Krissie gegeven werden was dat niet het geval.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....