Discussie: retentie
Los bericht bekijken
  #34  
Oud 26 oktober 2008, 14:34
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jubbels Bekijk bericht
Kom Cees....................je neemt het steeds vaker op voor Ziggo.
Ik heb grote waardering voor jouw werk maar iets onpartijdiger opstellen.
Hoho, wel goed lezen alstjeblieft ...
Ik zeg dus dat het 30 dagen zou moeten zijn, ik zeg dus niet dat het nu zo is. Ik probeer juist het probleem boven water te krijgen.

De reden waarom posts incompleet zijn kunnen legio zijn, want als je weet hoe 'news' achter de schermen werkt kun je misschien een indruk krijgen waarom iets mis gaat. News wordt als een soort kettingbrief rondgestuurd. Server-1 (waar het geupload wordt) stuurt het door aan bijvoorbeeld server-2, server-3 en server-4. Deze servers sturen het op hun beurt ook weer door naar andere servers waardoor op een gegeven moment alle servers te wereld de posts binnenkrijgen. Op die "lange" weg die een post aflegt kunnen er fouten optreden. Die kunnen een technische oorzaak hebben, maar ook een bewuste oorzaak. Enkele jaren geleden werden er bewust foute parts gelanceerd door bepaalde instanties zodat copyright content verminkt raakte op vele servers. Maar een andere oorzaak zou bijvoorbeeld ook kunnen zijn als de server waar het geupload wordt bewust deeltjes niet doorstuurt zodat men wel een abonnement bij hen moet nemen om het compleet te krijgen. In dit geval waar een paar posts nu "gevolgd" zijn, bleken ze eerst wel helemaal compleet te zijn, maar na een dag of 10 niet meer. Daarmee is dus aangetoond dat het in dit geval een probleem op de server bij @home is. Daar zal dan naar gekeken moeten worden.

Citaat:
Bij de nieuwsgroepen is het altijd al shit geweest (en volgen mij zal het ook nooit beter worden)
En dat ben ik dus niet met je eens. Ik kan hier alleen spreken over de Multikabel server. Deze is altijd heel goed geweest en met een prima retentie voor een ISP-newsserver. De @home newsserver is afgelopen jaar vervangen door een zelfde setup als bij Multikabel en volgens mij is het destijds een enorme verbetering geweest. Of er nu een probleem ingeslopen is of dat dit probleem er bij @home altijd al geweest is kan ik niet beoordelen, want ik kan daar niet inloggen. Maar "altijd al shit geweest" vind ik erg kort door de bocht. Als er problemen zijn, probeer die dan aan te tonen met voorbeelden, dan kan er iets aan gedaan worden. Door alleen te roepen dat het 'shit is' zal er nooit iets opgelost worden, want aan de buitenkant kunnen de beheerders niet zien wat er dan mis zou moeten zijn. Daarvoor is gedetailleerde informatie nodig met voorbeelden van postings die eerst wel en daarna niet meer compleet zijn.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....