Los bericht bekijken
  #312  
Oud 26 oktober 2008, 11:16
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mr_Parker Bekijk bericht
Niet voor het een of het ander, maar waarom dacht je met je 40V4000 onbezorgd digitaal te kunnen gaan kijken?

Sony geeft aan dat Nederland niet ondersteund is en ook Ziggo geeft nergens aan dat die Sony ondersteund is....

Begrijp me niet verkeerd, het zou wel fijn geweest te zijn als het wel ondersteund wordt. Ik heb vooral het idee dat de verkopers in de winkels totaal niet uitleggen hoe de vork in de steel zit en dus er maar lekker oplos verkopen zonder de klanten fatsoenlijk voor te lichten.
Gevolg hiervan is dat Ziggo, en deels ook oa Sony, "de huid vol gescholden" krijgen over dit soort zaken. Hoewel ze misschien wat fatsoenlijker zouden kunnen omgaan met de DVB-C / Alphacrypt oplossing treft Ziggo op dit moment mijn inziens echter nog geen blaam.
Sorry, maar je lijkt niet helemaal te begrijpen hoe de zaken in elkaar steken. In principe maakt Ziggo gebruik van standaard Irdeto 2 encryptie. Voor Irdeto 2 zijn tal van CAM's verkrijgbaar (o.a. van Irdeto zelf) waardoor je met iedere DVB_C ontvanger met een CI slot (in een TV of als losse receiver) volkomen legaal het Ziggo signaal zou moeten kunnen bekijken. Echter Ziggo wil dit voorkomen en heeft daarom een extra barriere toegevoegd in de vorm van een CAM key. HIermee wordt voorkomen dat zo'n CAM gebruikt kan worden, zodat alleen maar "goedgekeurde" (lees speciaal aangepaste) ontvangers gebruikt kunnen worden. Mascom, de leverancier van de Alphacrypt, heeft echter een legale methode gevonden om deze CAM key barriere ongedaan te maken waardoor je wel een ontvanger met CI slot kunt gebruiken.

De opmerking dat Ziggo geen blaam treft lijkt mij dus een gotspe gezien deze feiten.