Los bericht bekijken
  #92  
Oud 25 oktober 2008, 18:24
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Unknown Bekijk bericht
Dit heeft er mee te maken dat de facturen iets eerder dan 31 oktober uitgedraaid worden. Doordat je abonnement pas per de 31e dicht gezet is, ziet het facturatie systeem niet dat je niet meer gefactureerd hoeft te worden. .
Het facturatie systeem zou moeten kijken naar de abonnementen over de periode waarover gefactureerd wordt. Simpel zeggen dat je een factuur stuurt naar huidige abonnees is niet juist. Bij de abonnementen staat vast al een veld einddatum, en anders is deze informatie er bij te zoeken omdat een klant een maand van tevoren moet opzeggen.

Je zou verwachten/hopen dat over deze consequentie van het vooruit laten betalen nagedacht was, maar helaas. De informatie-analyse bij het aanpassen van de systemen is duidelijk niet goed gedaan.

Voordat mensen gaan zeggen "wat maakt het nou uit, je krijgt je geld toch terug?", het is ook/vooral in het belang van Ziggo om dit in één keer goed te doen. Nu moeten er twee onnodige transacties (incasso en creditering) gedaan worden, dat kost meer geld. Verder zal er extra gebeld gaan worden met de helpdesk, en ook dat kost geld.

Als mensen gaan storneren (op zich terecht) moet dat op een of andere manier verwerkt worden. Of de terugbetaling de maand daarna moet gecanceled, of na de terugbetaling volgt er weer een extra rekening. Veel onnodige handelingen en kosten die voorkomen hadden kunnen worden door op een juiste manier te factureren.