Los bericht bekijken
  #1  
Oud 25 oktober 2008, 16:35
Klungels's schermafbeelding
Klungels Klungels is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2008
Locatie: Groningen, @Home
Ziggo Internet: Z2, Scientific Atlanta Webstar EPX 2203
DTV: Samsung DCB 9401R
Berichten: 2
Standaard Opzeggen bij Ziggo heeft vervelende consequenties

Ik ga over twee maanden verhuizen en weet nog niet waarheen. Gezien de opzegtermijn van minstens een maand voor diensten bij Ziggo, de komende drukte aan het eind van het jaar en een item op TVNoord waarin een studente journalistiek op 22 oktober 2008 haar beklag doet over Ziggo, zie http://www.tvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=76620#, besluit ik de dag na deze uitzending al vast op te zeggen per 1 januari 2009.

Volgens de site van Ziggo zijn de voordelen van telefonisch opzeggen:
"Het is makkelijk"
"Het is snel"
"Vragen kunnen we direct beantwoorden"

Ik heb daarover zo mijn bedenkingen, maar doe toch maar wat aangeraden wordt. Na zo'n 35 minuten bij klantenservice in de wacht gestaan te hebben, krijg ik eindelijk iemand aan de lijn. Ik vertel dat ik wil opzeggen per 1 januari 2009. Dit lijkt geen probleem op te leveren. Het is een kort en zakelijk gesprek. Ik ga er vanuit dat het goed komt.

Twee uur later wil ik iemand opbellen. Ik hoor één keer drie oplopende tonen achter elkaar en daarna blijft het doodstil. Ik hang weer op. Ik herhaal dit enkele malen maar ik hoor nog steeds geen zoemtoon. Ik reset het modem. Nu hoor ik helemaal niets meer door de hoorn. Niet best dus.

Ik ga er van uit dat het een storing van de telefoon is. Dat was immers al vaker gebeurd. Gelukkig doet internet het nog en ik meld via het invulformulier van Ziggo een storing. Ik vertrouw het toch niet helemaal, want het is wel toevallig dat na het opzeggen mijn telefoon het niet meer doet.

Ik besluit klantenservice te bellen na drie uur omdat dan het goedkope beltarief van mijn mobiele telefoonoperator ingaat. Na eindelijk bij de goede persoon te zijn gekomen kunnen mijn abonnementen opgezocht worden. Het blijkt dat er behalve mijn digitale tv geen abonnementen meer lopen. Mijn digitale telefoon- en internetabonnement zijn verdwenen uit de
database van Ziggo. Ik ben sprakeloos en mijn gesprekspartner laat verbazing blijken. Klantenservice zegt dat er problemen zijn bij het opzeggen. Ze proberen dit wel bekend te maken binnen het bedrijf maar "kennelijk is nog niet iedereen daarvan op de hoogte". Er wordt naar mijn mobiele nummer gevraagd. Terwijl ik de nummers opnoem wordt de verbinding verbroken. Mijn beltegoed is op. In minder dan een kwartier ben ik zo'n €17,- euro kwijt. Ik moet naar de winkel om nieuw beltegoed te kopen. Nazoeken op de site van mijn mobiele telefoon provider leert dat 0900 nummers (klantenservice 09001884) €1,10 per minuut kosten. Woekerprijzen dus.

Ik wordt er flauw van. Ik kijk vrijdagochtend of klantenservice al gereageerd heeft op mijn mailtje. Nee dus. Ik stuur nogmaals een mailtje. Ik besluit dan klantenservice net na achten te bellen. Ze zijn daar hopelijk dan nog fris. Ik vertel over mijn situatie en vraag naar nieuwe abonnementen. Ik krijg een nieuw telefoonnummer want "het oude nummer is al weg". Ik had nog hoop dat de nieuwe aansluitingen diezelfde dag nog gerealiseerd zouden worden, maar helaas. Het is nu zaterdag maar niente.

Gelukkig heb ik geanticipeerd op dit soort gebeurtenissen door software te installeren waarmee ik met laptop en mobieltje het internet op kan. Gezien de ervaringen van eerder genoemde studente en talloze fora over Ziggo op het web is de kans groot dat ik dit jaar mijn abonnementen niet meer terugkrijg. Ik ga maar op zoek naar een andere telefoon- en
internetprovider. Ik wordt nostalgisch.

Ik proef minachting van de klant en incompetentie door/van Ziggo.

Klungels.

Laatst gewijzigd door Klungels; 26 oktober 2008 om 02:37