Los bericht bekijken
  #53  
Oud 25 oktober 2008, 13:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ziggo-user Bekijk bericht
Dat is nou juist onmogelijk. Zodra je modem zich aan meldt op onze CMTS wordt er een stukje bandbreedte gereserveerd. Dat stukje is alleen voor jou en kan niet door anderen gebruikt worden. Conclusie: je zou je snelheid altijd moeten halen en anderen in de wijk hebben daar geen invloed op.
Met natuurlijk nog een kleine "mits" ...
Als er teveel gebruikers zijn voor een CMTS. Maar die beperking geldt voor ADSL ook, als de centrale daar vol zit heb je ook problemen.

Verder moet je de speedtests of download-snelheid van 1 server ook niet helemaal als referentie nemen. Door oorzaken onderweg (van de server naar jouw aansluiting) kan de snelheid beperkt worden terwijl je verbinding zelf wel snel genoeg is. Zou je tijdens het downloaden in zo'n geval nog een download starten, dan is je totale snelheid wel hoger omdat je eigen lijn nog niet 'vol' zit.

Een voorbeeld plaatje hieronder:
Je ziet hier resultaten van mijn eigen speedtest die hier continue mijn verbinding test. In het bovenste plaatje zie je de snelheid van mijn eigen verbinding. Die bepaal ik door vanaf 5 verschillende servers een groot bestand te downloaden en dan de totale snelheid te bepalen.
Daaronder de snelheid als ik van 1 server afzonderlijk download (in dit voorbeeld is dit een server die de snelheid dus niet kan leveren richting mij) De grafieken geven de snelheid van de laatste 12 maanden aan, je ziet daar ook de snelheidsverhoging naar 12Mbit en 16Mbit die je dus nagenoeg niet terugziet in de snelheid van de langzamere server.
Zoals je ziet kan de kabelverbinding dus mooi strak lopen, hoewel dat niet hoeft te gelden voor 1 server, maar dat heeft niets met je verbinding zelf te maken dus.

(klik op het plaatje voor een grotere versie)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg snelheid.jpg‎ (19,4 KB, 30x gelezen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....