Los bericht bekijken
  #27  
Oud 25 oktober 2008, 00:09
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Krissie Bekijk bericht
Misschien ben ik niet duidelijk genoeg, ik had op het moment dat ik 2 verschillende IP adressen op 2 verschillende machines had geen router tussen mijn modem en de switch hangen.
Ho... even rustig ....

Wat je beschrijft is helemaal normaal. Zo hóórt het te werken.

Je IP-adres is gekoppeld aan het MAC-adres van je ethernet kaart die aangesloten is op je modem. Op het moment dat je dus van computer wisselt zal die een ander/nieuw ip-adres krijgen. Niets daarmee aan de hand dus.

Zo lang je dus een router of een pc aansluit met hetzelfde MAC adres zal je ip-adres gelijk blijven, tenzij men de netwerken opnieuw indeelt. Ik heb al bijna 2 jaar hetzelfde ip-adres hier....

Als je ip-adres zou wisselen met dezelfde computer aangesloten is er wel iets mis. Paar weken geleden was hier nog iemand op het forum met dat probleem, dat veroorzaakt werd doordat de ethernet kaart zijn MAC-adres verloor. Dat kan met een router overigens ook. Als je de router dus steeds moet resetten zou dat een oorzaak kunnen zijn, maar dat kun je simpel even checken door in de setup van je router te kijken als het niet meer werkt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....