Los bericht bekijken
  #17  
Oud 24 oktober 2008, 00:04
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Ook ik had geen enkel probleem toen ik nog op het netwerk van Casema zat en sinds Ziggo is het dagelijks raak. Ik dacht nog even dat mijn router defect was (zou je toch bijna in de leugens van de helpdesk tuinen ook zeg) maar niets is minder waar.

Het lijkt wel alsof Ziggo dagelijks IP adressen veranderd. Van de week had ik zelfs 2 verschillende ip adressen op 2 computers!

Ik weiger om een of andere dure router aan te schaffen omdat Ziggo zijn modems (in dit geval Motorola) niet normaal kan laten werken. Constant van IP switchen slaat echt nergens op en daar had ik bij Casema ook nooit last van.

Mocht je problemen hebben met je router, tuin niet in de onzin die de helpdesk je verkoopt want die schijnen serieus te denken dat het "van deze tijd is" om je pc rechtstreeks op je modem aan te sluiten (poortscans, firewalls etc nooit van gehoord zeker??) en hebben blijkbaar geen flauw benul van hedendaagse huishoudens waarin een gemiddeld gezin toch echt wel meer dan 1 pc in huis heeft.

Het beste wat je volgens mij kunt doen is je modem een tijdje uitzetten, wachten tot je van Ziggo weer eens een nieuw IP krijgt en je router dan weer opnieuw aanzetten.