Los bericht bekijken
  #143  
Oud 22 oktober 2008, 22:02
Tuono03's schermafbeelding
Tuono03 Tuono03 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2008
Locatie: Scheemda/@home
Ziggo Internet: Soms
Berichten: 1
Standaard Ook verbindingsproblemen

Zo, ben nieuw hier en gelijk maar even de reden van mijn registratie toelichten.

Dat heeft alles te maken met dit topic. Afgelopen zaterdag merkte ik dat bepaalde websites (met vermoedelijk veel zware db interactie) zoals hyves en marktplaats bijzonder moeilijk te bereiken waren. En als je dan eenmaal op de website terecht was gekomen, moest je vooral niet proberen verder te browsen binnen de website, want je kreeg constant de melding 'waiting for ...' links onderin.

Na vaak refreshen en door blijven klikken op de desbetreffende knoppen kom je er nog wel eens door, maar het was niet meer de internet verbinding die ik kende. Zelfs het registreren op deze site ging niet zonder slag of stoot ...

Vervolgens heb ik van alles geprobeerd; wireless router er tussenuit, opnieuw de verbindingen configureren, encrypties er tussenuit, ga maar door. Maar het feit dat ik met websites als nu.nl en 112groningen.nl wel altijd verbinding kan krijgen gaf eingelijk al aan dat de problemen niet bij mijn spullen liggen. Ik heb ook OpenDNS ingevoerd in mijn PC, maar ik krijg niet de indruk dat het helpt.

Gister voor het eerst gebeld met Ziggo, die gaven aan dat 'ik in Deventer zat' (blijkbaar komt mijn verbinding volgens hun daar uit een pijpie gerold) en daar was een fikse storing. Maar dat geloofde ik niet. Temeer omdat mijn dns ws1.gr.home.nl is. Winschoten dus. Blijkt dat in hun nieuwe systeem deventer achter mijn naam staat en in het oude (CCUI2 en CAPS) gewoon Winschoten. Na mijn modem te hebben gereset (die gaf inmiddels aan een log van 500000 foutmeldingen te hebben, ook niet voor niks natuurlijk) met de callcenter medewerker afgesproken dat vandaag een monteur langs zou komen.

Geen monteur gezien.

Blijkt dat de monteurs eigenhandig hadden besloten dat ze niet langs hoefden te komen omdat mijn probleem in Deventer zat. Daar was namelijk een storing. Nu snap ik de problematiek die erbij komt kijken als je een nieuw systeem in gebruik moet nemen. En bij @home heb ik daar nog wat persoonlijke ervaring mee, dat is geen kattepis. Maar dat niemand mij even heeft gebeld met de mededeling dat er niemand kwam heeft bij mij wat kwaad bloed gezet.

De callcentermedewerker kon niks anders dan volgende week maandag of dinsdag iemand langssturen om naar mijn signaal te kijken.

Net alsof ik dan zomaar even vrij kan krijgen. En dan nog, ik krijg zo onderhand echt het idee dat de DNS servers het gewoon helemaal niet trekken.

Waar ik nieuwsgierig naar ben is het volgende; ik laat mijn networking tabblad van de windows task manager openstaan om te kijken hoe het netwerkverbruik is. Ik kan zien dat ik zo ongeveer een periode van 30 sec tot een minuut best snelle verbinding heb. En dan een minuut of 2 helemaal niks. Of langer. Soms als je een nieuwe browser opent en je gaat naar een site als nu.nl, die altijd lekker snel laadt, kan het zijn dat de site waar je op zit te wachten opeens ook weer verbinding krijgt. Net alsof je je een weg door het wereld wijde web moet banen. Alsof je moet vechten om een plaatsje op de digitale snelweg.

Hollen en stilstaan.

Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen. En ook ik had bij @home nooit ergens problemen mee en was heel erg tevreden.