Los bericht bekijken
  #36  
Oud 22 oktober 2008, 20:33
Dakduif's schermafbeelding
Dakduif Dakduif is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2008
Locatie: @Home regio Almelo
Berichten: 3
Standaard ziggo verwijdert mail van klant

Hallo,

Als oud @Home abonnee is het ook mij opgevallen dat Ziggo vanaf begin deze maand mail filtert. Laat ik beginnen met het toejuichen van een actief beleid tegen spam.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door guido1978 Bekijk bericht
Daarnaast is er dus ook nog de werking van de spamfilter. Hier ben ik meer sceptisch over, temeer omdat ikzelf al beschik over een spamfilter (ingebouwd in Outlook). Bij @Home was dit spamfilter er niet in deze vorm. In mijn ogen mag je klanten niet ongevraagd en zonder enige andere keus hiertoe dwingen.
Bij de uitvoering van het bestrijden van spam zet ik grote vraagtekens. Momenteel wordt niet de mogelijkheid aangeboden om het spamfilter (spamassassin) geheel uit te schakelen. Als @home abonnee had ik deze optie wel.

Naar mijn idee is het niet correct om (onaangekondigd) mail van klanten ter filteren. Is Ziggo ook van plan om HTTP verkeer (onaankgekondigd) (strenger?) te controleren?

Ik gebruik mijn @home mail adres voornamelijk voor het ontvangen van mail van nieuwsbrieven en voor mailgroepen. Veelal krijgt dit soort mailberichten van spamassassin een hogere spam-score dan "reguliere" mail. Ik ben dus bang dat ik bepaalde mail niet heb/ga ontvangen. Als test heb ik vanuit een hotmail-account een testmail (met GTUBE) gestuurd. Deze mail heb ik op het @home adres niet ontvangen.

Ik hoop toch echt dat dit bij Ziggo een klein aanloopprobleem is ..,

Vriendelijke groet,
Martijn