Los bericht bekijken
  #14  
Oud 21 oktober 2008, 17:26
Mike Philippens's schermafbeelding
Mike Philippens Mike Philippens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2008
Locatie: Gorinchem Casema
Ziggo Internet: ADSL2+
DTV: FloppyDTV, Dreambox 500C, dBox2
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gjstroom Bekijk bericht
Dit bleek toen wel aan de wandcontactdoos in de woonkamer te liggen. Verder ook goed opletten dat je niet van die ruk snoertjes gebruikt met aangegoten stekkers, zoals je standaard bij een video/dvdrecorder krijgt voor het doorlussen.
Je kan het beste kwaliteits coax spullen gebruiken (hirschman) en splitters zijn al helemaal uit den boze. Gebruik dan een multitap met f-connectoren.
Ik heb al eerder aangegeven dat ik alleen maar kwalitésnoeren heb. Bovendien zijn er talloze mensen die er ook problemen mee hebben.

Mijn conclusie is dat Ziggo gewoon een ranzig signaal uitzendt. Een rondje langs kennissen en forums leert me dat heel veel mensen met een Dreambox 500C bijvoorbeeld die 2 transponders helemaal niet gescand krijgen. Andere Dreambox modellen lukt het wel. Ook thuis heb ik hetzelfde probleem: mijn Dreambox doet het niet, de PC vindt 'm wel, maar daar stotteren de zenders op die transponders. De rest doet het gewoon perfect. Hetzelfde patroon bij anderen.

Mijn conclusie is dat de ene tuner duidelijk beter om kan gaan met een slecht signaal dan de ander. Alleen gaat Ziggo meteen weer zeiken dat je 'niet ondersteunde' spullen hebt. Wat zoveel wil zeggen als: spullen die niet van de standaard afwijken, en waar Ziggo geen subsidie van de leverancier op krijgt. Je moet toch sterk in je schoenen staan, als je met droge ogen wil blijven beweren dat er niets mis is met het signaal. Het valt mij op dat sinds Eredivie Live de lucht in is gegaan, en een groesstoring aangemeld is op de site van Ziggo en ze ook ineens waarschuwen voor slechte kabels...