Discussie: Instabiele ping
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 20 oktober 2008, 19:29
prowarrock's schermafbeelding
prowarrock prowarrock is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 oktober 2008
Locatie: casema
Ziggo Internet: geen
DTV: geen
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ziggo-user Bekijk bericht
Zoals op dit forum in nog zo'n 20 topics te lezen is: Er zijn problemen bekend in het voormalig-@Home gebied en ook deze gaan veholpen worden zodra alles omgezet is op 1 december.

Ik zie niet in voormalig @home gebied. Ik zit in Amstelveen in oud casema gebied.

Als ik een site in belgie, duitsland engeland nederland ping hebben ze allemaal op hetzelfde moment een verhoging in ping.

Dus het gaat allemaal redelijk laag dan opeens zo een spike naar een paar honderd allemaal tegelijk. Dan weer allemaal tegelijk omlaag.

Met precies dezelfde apparatuur (nouja behalve het kabelmodem) over kpn lijn naar dezelfde servers op ongeveer dezelfde tijd gewoon vrijwel geen variatie in ping.

Het is niet echt super slecht hoor zoals ik ziggo ervaar. voor veel toepassingen is het goed genoeg. Maar het is onnodig aangezien met de juiste instellingen en apparatuur zulke fluctuaties in de latency en bandbreedte onnodig zijn. En er zijn zeker wel toepassingen die eronder lijden.

Want nu is het voor mij een "hocus pocus" manier steeds van eigenschappen veranderd en dan bedoel ik dus veel ping variatie, grote en snelle variatie in beschikbare bandbreedte. Kan zowel 100% van mijn up/download halen even later kan het ook zo 50% zijn. En dan misschien weer 100% de pings stuiteren ook best op en neer.

Het zou fijn zijn als er wat meer openheid en communicatie was naar de klanten toe over de topologie van het netwerk de veranderingen en werkzaamheden. Dan zou het veel inzichtelijker zijn waarom het zo is en als de verbinding het dan niet zo goed dat dan weet men het is vanwege dit en dit en dan heeft men er wel begrip voor. (ik tenminste wel en denk ook veel anderen)

Gewoon een tekeningetje van de topologie ergens online en de werkzaamheden erop (liefst ook vantevoren aangekondigd)

Maar misschien dat iemand die intern betrokken is bij het netwerk me kan vertellen waarom er in amstelveen (bij mij en 2 mensen die ik ken die hetzelfde in de buurt hebben) zoveel variantie in ping upload en download snelheid is.

Laatst gewijzigd door prowarrock; 20 oktober 2008 om 19:41