Los bericht bekijken
  #13  
Oud 20 oktober 2008, 18:42
fmokveld's schermafbeelding
fmokveld fmokveld is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2008
Locatie: Roermond
Ziggo Internet: Totaal digitaal abonnement
DTV: Humax IHDR 5050c
Berichten: 37
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JvD Bekijk bericht
Heb je ook al geprobeerd om de Humax bij buren, of misschien beter: kennissen elders (om storingen in de straat uit te sluiten) aan te sluiten? Mogelijk is er inderdaad een stoorbron bij jou in de buurt.
Vanwege de problemen met de eerste twee heb ik de decoder uitgebreid geprobeerd in de winkel waar ik hem kocht. Daar was ook blokvorming te zien maar toen ik daar wat van zei, vertelde de verkoper dat het beeld bij mij thuis veel beter zou zijn en dat het grote aantal TV's dat daar bij elkaar staat de oorzaak voor de blokvorming was. Ik twijfel daar nu echt aan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JvD Bekijk bericht
Het foutlopen van de updateprocedure doet mij denken in de richting van een slecht signaal. Door een corrupt signaal kan de update het apparaat onbruikbaar maken, ik denk dat dat hier is gebeurd.
Ik heb vandaag contact gehad met Humax. Die stelt dat als de BER gelijk aan nul is, de kabels kunnen worden uitgesloten als oorzaak. Wel gaf men aan dat vorige week verschillende decoders waren vastgelopen als gevolg van een software update in het vroegere @ home gebied. Kan best zijn dat ik deze domme pech ook getroffen heb.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JvD Bekijk bericht
Zelf heb ik inmiddels een jaar tot volle tevredenheid een Humax 9200, dit ter vervanging van een Samsung 9401. Ik hoop dat je de problemen uit de weg kunt ruimen, want als je er éénmaal aan gewend bent is het een fantastisch apparaat!
Ben het helemaal met je eens. Behalve de storingen die optreden in beeld en geluid is het een fantastisch apparaat. Zal dan ook niet ingaan op de aanbieding van de leverancier om de Humax te ruilen voor een Samsung apparaat maar eerst proberen met een andere (de 4de) Humax het probleem te lijf te gaan. Ook de leverancier denkt niet dat de kabels of de Wand contactdoos de oorzaak zijn omdat de BER 0 is.