Los bericht bekijken
  #89  
Oud 20 oktober 2008, 14:13
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Voor dat we met zijn allen nu hier argumenten gaan verzinnen voor Ziggo om additionele smartcards niet gratis mogelijk te maken: het is in meerdere branches heel normaal dat het risico van fraude wordt geaccepteerd omdat de kosten van beveiliging en/of de gemiste opbrengsten van het alternatief veel groter zijn dan de door fraude gemiste omzet. Zie bv creditcards, de OV chip kaart, etc.

Fraude is altijd mogelijk. Tegengaan doe je voor zover de baten opwegen tegen de lasten.

En idd: als Ziggo iedereen volledig naar digitaal wil hebben zodat het analoge signaal afgeschaft kan worden en deze bandbreedte digitaal ingezet kan worden is elke belemmering aan het maximaal aantal smartcards of forse additionele kosten om alle kanalen ook bij zoon en dochterlief op de kamer te krijgen niet handig.
Voor veruit de meeste mensen is de kwaliteit van analoog, zeker voor de 2e, 3e en 4e TV, goed genoeg. Dus de hindernis van een externe decoder is eigenlijk al een hindernis te veel. Laat staan extra kosten of een max aantal decoders.

Voor Ziggo zullen de baten van het volledig kunnen afschaffen van analoog signaal naar mijn verwachting veel en veel groter zijn dan potentiele fraude.