Discussie: Instabiele ping
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 oktober 2008, 13:43
prowarrock's schermafbeelding
prowarrock prowarrock is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 oktober 2008
Locatie: casema
Ziggo Internet: geen
DTV: geen
Berichten: 2
Standaard Instabiele ping

Liever zou ik zien dat Ziggo de stabiliteit van de pings zou verbeteren.

-Pings-

Als ik 100 pings doe naar een server (www.google.nl) dan heb ik een grote afwijking tussen de verschillende pings:

min = 15 gemiddeld = 30 ms en max = 495 ms

het gaat een beetje zo

17
45
32
18
24
356
16
15
45
18
18

enz

maar doe ik hetzelfde op mijn kpn adsl verbinding dus naar de zelfde server op dezelfde tijd dan krijg ik en een veel lagere en een veel stabielere ping:

min = 11 gemiddeld = 11 ms en max = 12 ms

het gaat dus gewoon zo:

11
11
11
12
11
11
11
11
11
11

enz

Dit zelfde patroon zie ik eigenlijk naar bijna alle servers en op alle tijden waar ik naar ping. Bij ziggo liggen de pings hoger en veel verder uit elkaar.


-upload en download stabiliteit-

Dat was de stabiliteit van de ping, maar aarnaast is de upload en download ook niet echt stabiel. Ik weet niet wat ze voor overboekingsfactor ziggo gebruikt, maar het lijkt me veel te hoog.

er is geen enkele consistency tussen verschillende speedtests.
Ene keer haal ik 100% van de naminale up of download een paar seconde later doe ik dezelfde test en haal ik maar 50% en dan weer 75% niet echt betrouwbaar dus als je voor jouw bezigheden op het net een bepaalde bandbreedte nodig hebt.

Bij kpn is dit veeel stabieler ik haal gewoon altijd 90% van mijn nominale waardes met een afwijking van ongeveer 5%.

Dat wil dus zeggen dat als ik thuis instel dat mijn upload verbinding een waarde heeft van 80% van wat kpn opgeeft dat ik dan nooit congestion van mijn verbinding krijg en in principe altijd gewoon lage pings heb.

Ik vraag me serieus af of het een management keus is om zoveel slechtere quality of service te leveren dan andere providers (dus dat men er van uitgaat dat deze kwaliteit acceptabel genoeg is voor de gemiddelde ziggo gebruiker) of dat men echt als doelstelling heeft een betere stabiliteit te bereiken maar dat nog niet is gelukt.

Het kan namelijk zo zijn dat ziggo zich richt op mensen die dat gewoon niet echt zoveel nodig hebben, ping stabiliteit en upload/download stabiliteit.

Voor interactief verkeer is een zo groot mogelijke stabiliteit gewoon een must. Dan heb ik het over bepaalde spellen waarbij elke milliseconde telt en in mindere mate videoconferencing en voice over ip.

Om gewoon wat bestanden te downloaden/uploaden te surfen maakt het namelijk bijna niks uit of je ping nu 10 of 1000 ms is. Ook bij streaming video zijn er vaak buffers van seconden. Dus daarvoor is Ziggo op zich prima.

Laatst gewijzigd door prowarrock; 20 oktober 2008 om 13:58