Los bericht bekijken
  #33  
Oud 19 oktober 2008, 21:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Highway Bekijk bericht
In al deze tijd niets veranderd aan de bekabeling, hardware of omgevingsfactoren. Ziggo zal wel weer met de oplossing komen dat het toch "in huis" zal liggen.

Inderdaad met een gold-plated kabel van 1,50m direkt in de meterkast is het probleem opgelost. Maar dan zou ik het probleem 2 maanden geleden ook al gehad moeten hebben en toen had ik op vrijwel alle sterke zender 40-55% signaal sterkte en nu nog maar 8% over de hele linie.

Wellicht dat Ziggo het inkomende signaal moet opschroeven want analoog is ook al niet meer om aan te zien.
Als analoog ook veel ruis op het signaal zit en dit ook met een directe kabel in de meterkast helemaal goed is dan zou ik toch mijn bekabeling in huis even goed controleren.

Een kabel die los zit, splitter die defect of los zit of een stekker die niet meer goed zit kan plotseling de effecten hebben die je vroeger nooit had, veroudering van kabels/stekkers kan van de ene op de andere dag optreden.

Is het analoge signaal in de meterkast op sommige kanalen (hoge frequenties/kanaalnummers) ook sneeuwerig dan is het aangeboden signaal misschien te weinig. Je kunt in dat geval vragen om een monteur van Ziggo die het signaal kan opmeten.

In Sittard staat wel een aantal digitenne zenders gepland. Weet niet of die al in de lucht zijn, die kunnen ook storing veroorzaken.

Edit:
Nadat ik dit bericht plaatste zag ik dat je buren hetzelfde probleem hebben. Dan moet je gewoon Ziggo bellen en dit melden en ook vertellen dat je buren hetzelfde hebben. Ze zullen dan een monteur langssturen normaal gesproken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....