Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #209  
Oud 18 oktober 2008, 12:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twomassz Bekijk bericht
het is verre van onzin.. als jij problemen ondervindt met je verbinding, is de uitkomst bepaald niet objectief te noemen! Een download kan mooi starten, maar dat betekend niet dat je overall snelheid zo is!!!
Snelheid is altijd een momentopname, maar de servers en de lijnen daarheen moeten wel de snelheid kunnen halen, anders kun je niet objectief meten. Als ik de bbned snelheids test of het 100MB bestand ophaal kom ik niet hoger dan 6Mbit, terwijl mijn verbinding echt wel 15 tot 16Mbit haalt.

De laatste tijd voldoet de speedtest van speedtest.net voor een realtime speedtest erg goed, mits je een server kiest die voldoende bandbreedte richting internet heeft en in de buurt zit. Wel zie je bij de Opera-browser wat verkeerde getallen, bij Internet Explorer en Firefox is het over het algemeen een goede indicator.


Citaat:
Dit zorgt er bijvoorbeeld bij mij voor dat de snelheid terugloopt tot 8mbit (en lager), terwijl ik van 20mbit zou moeten kunnen genieten!!!
Maar je bent volledig afhankelijk van de bandbreedte die zo'n server beschikbaar heeft op het moment dat jij download. Als je geen 20MBit haalt hoeft dat dus helemaal niet aan jouw verbinding te liggen.

Ik heb zelf een test-script lopen op mijn server/router die parallel van 5 servers gelijktijdig een groot bestand download. Elk van die servers afzonderlijk zie je varieren gedurende drukke en minder drukke tijden, dus zouden 'los' geen echt goede indicatie van mijn bandbreedte geven, terwijl de totale bandbreedte wel goed blijft.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jheroen Bekijk bericht
deze test doet het veel beter http://www.my-speedtest.com/nl/speedtest.htm
Dat is een zelfde speedtest als van www.speedtest.net
Speedtest.net levert ook custom speedtests die je op eigen servers kunt laten draaien. Er heeft er een tijdje een proefgedraaid bij Ziggo/Multikabel afgelopen zomer. Deze is nu bereikbaar als de "Alkmaar" Server via www.speedtest.net. Je bent dus afhankelijk van de bandbreedte van de server richting internet. Die my-speedtest.com doet het hier ook redelijk goed en klopt aardig met de resultaten die mijn script leveren.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....