Discussie: Linksys wrt54g2
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 17 oktober 2008, 21:47
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WouterKoomen Bekijk bericht
Sorry hoor dit vind ik een te makkelijke oplossing. Het is mijn tweede Router en hoopte door de nieuwe router van Linksys van de problemen af te zijn . Maar helaas ! Het kan toch niet zo zijn dat deze twee apparaten Motorola en Linksys niet met elkaar kunnen werken! En overigens wie garandeerd mij dat als ik een ander merk router koop van de problemen af bent.
Ik zou niet gelijk een nieuwe router kopen, maar eerst eens uitzoeken waar het mis gaat. Het heeft niets te maken met het merk modem of zo.
Aangezien je alleen op zolder problemen hebt, zit er volgens mij iets niet lekker in de communicatie tussen je router beneden en de repeater, of tussen de repeater en de computer op zolder. Ik zou dus eens proberen om eerst de fout uit te zoeken.

Als je geen 'internet' meer hebt op zolder:
  • kun je dan nog wel in de setup van je repeater komen vanaf de zolder computer ?
  • kun je dan nog wel in de setup van je router beneden komen vanaf de zolder computer
  • kun je dan nog wel in de setup van je router beneden komen vanaf een computer beneden ? (vermoedelijk wel, want daar heb je nog internet)
  • kun je dan nog wel in de setup van je repeater komen vanaf een computer beneden ?
Met die testjes kun je misschien vaststellen waar de verbinding wegvalt. Ik vermoed tussen router en repeater, misschien valt die in slaap of zoiets of loopt vast. Door je router opnieuw op te starten heb je kans dat de radioverbinding tussen router en repeater opnieuw opgebouwd wordt.

Mocht je wel in de setup van je router kunnen komen, dan graag nog even een berichtje, in dat geval kan het nog aan de tcp/ip settings van je pc op zolder liggen die misschien de lease kwijt raakt of zo.

Verder:
Geef nog even als je verbinding niet meer werkt, voordat je een reset van je router doet de uitvoer van het commando:
ipconfig /all
op de zoldercomputer (in een dos-box uitvoeren) wat staat er dan op het scherm, wil je dat even copy/pasten ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....