Los bericht bekijken
  #1  
Oud 17 oktober 2008, 16:15
twomassz's schermafbeelding
twomassz twomassz is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2008
Locatie: Roermond @home
Ziggo Internet: Z3I 20mbit Motorola 5121
Berichten: 53
Standaard WAARDELOZE snelheid!

Ha mensen,

We hebben nu ruim een jaar Ziggo (@home) Z3i hier, 20Mbit..
Vanaf dag 1 is de snelheid een groot gedeelte van de tijd veeeel te laag!
Toch heeft het een tijdje aardig gewerkt, haalde 2.3-2.4MB/s alleen ging dit gepaard met flinke schommelingen. Meer dan een jaar verder (30+ supporttickets:S), is het probleem nog niet opgelost..Verschillende keren de wandcontactdoos vervangen etc, maar niks mag baten..

Laatst kreeg ik een telefoontje van de technische dienst, nadat er iemand in de centrale zou zijn geweest.. Hij had geconstateerd dat het probleem daar werd veroorzaakt (en dat na een half jaar!!) en dat alles nu in orde moest zijn. Gelijk gaan testen natuurlijk en tot mijn verbazing kwam ik erachter dat mn maximale snelheid flink omlaag was gegaan, kwam niet meer boven de 1.7mb/s! Bovendien ging dit nog steeds gepaard met gigantische schommelingen!

Daarom maar weer verschillende keren gebeld met Ziggo. Na 2 weken (!)kreeg ik eindelijk een telefoontje van de technische dienst, ze zouden een monteur langsturen..

Vanmorgen is deze langs geweest.. Na het modem vervangen te hebben (SA voor Motorola 5121) leek alles oke, maar na verschillende speedtests ging de snelheid weer omlaag.. De monteur heeft dit ook geconcludeerd, maar vertelde me verder niets te kunnen doen omdat deze van Ziggo Support was (welke alleen maar problemen met modems etc behandeld).

Nadat het modem een uur online was, was mn snelheid zo laag (700KB/s) dat ik het weer tijd vond om te bellen.. De 1ste lijns helpdeskmedewerker kon niks anders voor me doen, als wederom een ticket aan te maken.
Dit vind ik persoonlijk erg storend omdat alle tickets precies hetzelfde zijn! Ik vroeg hem vervolgens nog even de waardes van het modem na te kijken. De correctables stonden naar ruim een uur (zonder iets gedownload te hebben, buiten wat 100mb bestanden voor de speedtests) op 1.5 miljoen (welke normaliter rond de 10.000 zouden moeten ziijn)!!! Naar mate het gesprek eindigde, stonden deze zelfs al op 3.5 miljoen!!

Maargoed, nu is het helemaal bagger.
en het duurt en het duurt maar.....