Discussie: Vraag: Keuze ontvanger
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 17 oktober 2008, 14:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pats Bekijk bericht
Ik heb nu al iets anders verzonnen. Als ik nu een hd tuner koop, een normale eenvoudige tuner (basis pakket) en een DVD-recorder. De HD tuner sluit ik aan op scart 1 en gebruik ik om te kijken. En de basis tuner + DVD-recorder gebruik ik om op te nemen. Beide sluit ik aan op dezelfde TV d.m.v. SCART
Toch blijft het behelpen met een losse ontvanger (HD/SD) en een losse Harddisk-recorder. Dit omdat je dan 2 apparaten hebt die los van elkaar werken. Als je een programma van digitale TV wilt opnemen moet je beide apparaten programmeren. De DVD recorder kun je vermoedelijk moeizaam instellen omdat die zelf de kanalen niet kan ontvangen.

Met een gewone SD PVR zul je ook mooie opnames kunnen maken. Alleen dus niet van de HD kanalen omdat je die niet kunt ontvangen, maar dat zijn er nog niet zo veel. Je zou dus ook een SD recorder kunnen kopen.

Er is ook een HD recorder te koop. De cisco wordt ook in Casema gebied door Ziggo zelf geleverd, maar is in Casema gebied ook bij sommige Mediamarkten te koop. Deze ontvanger is dus nog niet kinderziekte vrij, maar er komen nog software updates. Zie voor meer info de Cisco forumgroep waar je meer gebruikers van deze HD ontvanger vind. Officieel wordt deze ontvanger alleen nog ondersteund in Casema gebied.
De verwachting is dat er begin 2009 meer HD PVR's komen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....