Discussie: Vraag: Keuze ontvanger
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 16 oktober 2008, 17:14
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pats Bekijk bericht
Hallo,

Ik ben in Amersfoort komen te wonen (weet niet welk gebied dit was, casema dacht ik?) En ik wil graag digitv van Ziggo (weinig andere keuze).

Ik heb een 42" full hd scherm dus ik zat te denken aan een HDTV ontvanger. Maar dan kan ik weer niet opnemen. Dus werd mij in de winkel (BCC) aangeraden om er dan een dvd-rcorder bij te kopen.

Gelukkig ben ik niet gelijk op zijn aanbod in gegaan, want ik kwam erachter dat je een dubbele tuner moet hebben om te kunnen kijken en opnemen tegelijkertijd.

Toen zag ik de normala humax/siemens PVR. Maar deze kan geen HD signalen verwerken. Ook niet mijn favoriet dus. Toen zag ik Interactieve TV. Als ik op de site van Ziggo kijk kan ik deze bestellen (komt voor op het bestel formulier). Maar ik wilde het liever telefonisch doen ook omdat ik wat vragen had.

Ik bel dus op, krijg een meneer aan de telefoon die mij dan even verkondigt dat Interactive TV niet geleverd kan worden. Ik vraag waarom en het antwoord daarop was het is nog niet beschikbaar.

Ik snap er de ballen nog van. Ik vraag me nu dus af, is het een goed idee om nu 400 euro uit te geven voor een PVR (geen HDTV dus) om vervolgens te merken dat de HDTV/PVR combi uit is...

Daarnaast is het sowieso niet zonde om een humax/siemens pvr te gebruiken op een full hd scherm van 42"? Of zal ik dat niet merken qua beeldkwaliteit?

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Want een dvd recorder is heel wat anders dan een DVB ontvanger. Je kunt momenteel kiezen uit een aantal opties. Een normale SD ontvanger aan te schaffen om tv in digitale qualiteit te kijken (momenteel gratis bij alles-in-1pakket) een HD ontvanger aan te schaffen (bijv. Humax of samsung) monteel is er een actiepakket HDTV voor 99 euro. Dan heb je een aantal zenders (naast je SD kanalen die je in HD kunt kijken)
Installatie pakket met een digitale HDD recorder (nu bij alles-in-1 voor 229 ipv 428.95) hiermee kijk je SD maar kun je opnemen met je ontvanger (twintuner)
Of het digitaal interactief, met deze ontvangers kun je tegen een maandelijkse vergoeding bijv. uitzending gemist raadplegen. Het interactieve is momenteel nog in een beginstaduim en kan momenteel alleen nog maar in bepaalde gebieden afgenomen worden. Als jij dit dus in de toekomst wilt gaan gebruiken. kun je dus kiezen om een interactieve ontvanger aan te schaffen met Hade Schijf. Of dit dan de juiste keuze is geweest achteraf? Tja.... dat weet je nooit, wat je vandaag koopt is morgen oud.

Ik hecht bijvoorbeeld niet zoveel waarde (momenteel) aan interactief en een Harddisk, maar bijvoorbeeld wel aan HDTV. Er zijn echter nog niet veel zenders die in hd uitzenden, dit gaat in de loop van de tijd wel gebeuren, vandaar dat ik een HD ontvanger in bestelling heb.
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE