Los bericht bekijken
  #309  
Oud 15 oktober 2008, 23:06
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mvveelen Bekijk bericht
Nu heb ik onlangs een Sony 40W4000 gekocht en had gehoord (klok en klepel) dat je mbv. een Alphacrypt CAM module dan gewoon kon zappen op het toestel van dig. zender naar dig. zender zonder dat je daarvoor zo'n grote decoder nodig had.
Klopt, maar er is een probleempje. De samenwerking tussen Sony TV en Alphacrypt werkt niet altijd even soepel. Sony weet van het probleem, zou ook een firmware upgrade hebben om het probleem te verhelpen, doch weigert die upgrade ter beschikking te stellen of uit te voeren onder het mom dat zij niet claimen dat de DVB-C tuner in Nederland ondersteund wordt. Soms moet je een aantal Alphacrypts proberen voordat je een exemplaar hebt dat werkt, zo minimaal zijn de verschillen tussen wel werken en niet werken.

Citaat:
Mooi, dacht ik bij mezelf, en ben op zoek gegaan naar welke module dan geschikt zou zijn.
Tijdens de zoektocht kwam ik op Tweakers en dit forum en las allerlei onheilspellende berichten dat deze CAM modules geblokkeerd zouden kunnen gaan worden ?! Waarom ? Enige reden waarvoor ik het zou willen is het zappen en het niet hoeven plaatsen van een lompe decoder.
Dan had je maar een door Ziggo goedgekeurd TeeVeetje moeten kopen zonder HDTV tuner. Wie denk je wel dat je bent door te verlangen dat je zomaar het Ziggo HDTV signaal direct op je buis mag zetten zonder een door Ziggo goedgekeurde HDTV ontvanger te kopen?

Citaat:
Ik heb me trouwens ook geen moment beseft dat het misschien ook wel niet zou mogen moet ik eerlijk zeggen, en eigenlijk vind ik het nog steeds wat vreemd, want wat voor misbruik zou je er nu van kunnen maken ? Dat je uitzendingen in HD kwaliteit zou kunnen opnemen en verspreiden ofzo ?
Dat vertelt Ziggo je niet, en hun beweegredenen vind je ook nergens terug in de leveringsvoorwaarden. Ze kijken wel link uit dat officieel toe te geven, dan krijgen ze de hele wereld over zich heen.

Citaat:
Nou ja, goed, wat is nu wijsheid : toch overgaan tot aanschaf van de Alphacrypt CAM module (met het risico dat deze binnenkort niet meer zal werken icm. Ziggo) of de lompe decoder plaatsen en afwachten tot er een (door Ziggo) gecertificeerde CAM module uit wordt gebracht (wanneer ?) ?
Gewoon proberen met de Alphacrypt. Er kan je niets gebeuren tenslotte. Als Ziggo zijn grootspraak waar maakt en de Alphacrypt blokkeert heeft Kassa weer heel wat avondjes beeldbuis vulling. Denk er aan om firmware versie 3.16 te vragen, en om hem te mogen ruilen als hij niet werkt.

Citaat:
Nogmaals, ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar als eerlijke burger (die heus wel eens een bon voor te hard rijden heeft gekregen) vind ik het nogal wrang dat je wordt beknot in je (keuze)mogelijkheden.
Dat zal Ziggo een zorg zijn.