Los bericht bekijken
  #2  
Oud 14 oktober 2008, 13:26
Unknown's schermafbeelding
Unknown Unknown is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 juni 2008
Locatie: Alkmaar - Ziggo
Ziggo Internet: RTV + Z3 - WebStar
DTV: Geen
Berichten: 373
Standaard

Als het lampje online niet wilt branden, komt dat er meestal op neer dat er niet (voldoende) signaal het modem binnen komt. Het verhaal dat de order in status 4/6 staat/hangt, i.c.m. jouw constatering snap ik dan ook niet helemaal.

Een order (of eigenlijk bestelling) die geplaatst wordt, dient inderdaad voordat alles is afgerond door 6 'stappen' of 'statussen' heen te lopen. Echter als de uitvoerdatum 9 oktober of in het uiterste geval 11 oktober is, zou dat moeten betekenen dat op die dag het signaal ook 'geschakeld' is.

Wat echter wel eens wil voorkomen is dat de 'schakelopdracht' wel in het systeem staat, maar helaas niet uitgevoerd wordt. In dit geval dient er een storingsmonteur ingepland te worden om het signaal (upstream in jouw geval waarschijnlijk) alsnog aan te zetten. Zodat het modem uiteindelijk toch nog online komt.

Maar goed, het '4/6 verhaal' van mijn collega zou natuurlijk ook een 'makkelijke' samenvatting kunnen zijn om jou de niet-interessante details te besparen.

Morgen ben ik weer op de werkvloer, als jij het op prijs stelt wil ik best even voor je kijken wat er nu exact in jouw situatie speelt. In dat geval moet je me even je klantnummer of postcode + huisnummer in een prive bericht op dit forum sturen.