Los bericht bekijken
  #88  
Oud 13 oktober 2008, 19:53
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cpu_point Bekijk bericht
ook hier al langere tijd mindere download snelheden.... ben verhuisd van Zwanenburg naar Enkhuizen max download nu met 4 treads 5.3 Mbps en dit is al weken zo terwijl in vorige lokatie rond 14 Mpbs lag
bij download via payserver netjes rond 15 Mbps.

lijkt mij dat de newsserver van Ziggo / Multikabel het gewoon niet aankan ?? of heeft de newsserver een limiet aan uplink ?
@BertK:
Dit topic gaat over de newsserver van quicknet in Multikabel gebied dus. Voor issues met de ziggo/@home newsserver kun je beter even een ander topic openen.

@cpu_point:
Klopt dat je in Zwanenburg geen problemen hebt met de Multikabel newsserver. De server zelf is namelijk niet het probleem, maar in grote delen van noordholland heb je een snelheidsprobleem met servers die bij Multikabel in Alkmaar staan. Het zit zeg maar in de lijnen tussen die gebieden en Alkmaar. Dat probleem loopt al sinds december 2007, dus al 10 maanden en kan schijnbaar niet opgelost worden, of er wordt geen prioriteit aan gegeven. De server zelf is snel zat. Ik heb wat testen uitgevoerd ooit door op het zelfde moment via een computer in Amsterdam buiten het Ziggo domein waar ik remote op kon inloggen gelijktijdig de zelfde bestanden te downloaden vanaf de server. Vanaf huis kwam ik dan niet boven de 4Mbit (met toen nog een 12Mbit verbinding) en vanaf Amsterdam haalde ik op zijn sloffen toen boven de 40Mbit/sec.
Ik kan je dus alleen maar aanraden om de klacht bij de helpdesk neer te leggen en verwijzen dat dit al een bekend probleem is wat niet aan jouw verbinding zelf ligt maar alleen geldt voor servers in Alkmaar. Misschien dat de prioriteit weer wat hoger komt te liggen als er meer mensen klagen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....