Discussie: 2 vragen aan Ziggo
Los bericht bekijken
  #24  
Oud 10 oktober 2008, 23:26
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/WRT610N
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.170
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Virussen krijg je ook niet binnen, die worden tegengehouden, daar heb je ook geen recht op Dat bepaald je ISP voor je.

Maar het spamfilter zit iets genuanceerder natuurlijk. Aangezien op dit moment veel meer spamverkeer dan echt mailverkeer rondgepompt wordt mag er best iets aan gedaan worden. Raymond heeft in een ander topic uitgelegd dat er nu ook gecontroleerd wordt of de afzender geldig is. Dat scheelt ook al heel veel verkeer waarvan zeker is dat het 'fout' is. Het spamfilter doet bij die berichten nog niet eens mee.

Maar volgens mij wordt niet alle spam weggegooid, ik neem aan dat je spam met een lage-score (de {Spam?} berichten) gewoon wel binnenkrijgt?

Bij Multikabel hebben we al veel langer een dergelijk spamfilter in gebruik en ik krijg ook bijna nooit meer spam binnen omdat ik de 'hoge score' spam niet laat afleveren. Echte/normale mail wordt bijna nooit als {Spam?} gekwalificeerd en nooit als {Spam!}. Ik mis niets en de mailbox blijft al jaren heel schoon. Misschien is dat even wennen voor @home.

(Bij Multikabel is het niet doorsturen van "hoge spamscore berichten" nog wel uit te schakelen, maar dat wil ik niet meer , maar een keuze door de klant zou mogelijk moeten zijn)
Kan me eigenlijk niet zoveel schelen hoe goed dat spamfilter in elkaar zit. Ik gebruik m'n eigen spamfilter, zoals ik reeds gezegd heb. Heb even de "algemene voorwaarden 16 mei" van de kabelboer zitten doorlezen en daar staat niets in (voor zover ik het kon zien) over het verplicht afnemen van extra diensten van onze isp, zoals het spamfilter. Ik kan hier natuurlijk wat over het hoofd zien. Eigenlijk gaat het alleen maar over het evt kunnen uitschakelen van dat filter. Onze isp heeft besloten dat zij weten wat goed voor mij is, vwb het ontvangen van mail, en daar ben ik het niet mee eens.

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.