Discussie: Vraag: E-mail via de iPhone
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 10 oktober 2008, 13:40
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard E-mail via de iPhone (Opgelost!)

Sinds vorige week heeft mijn vriendin een witte iPhone.
Ondanks de vele klachten in bijvoorbeeld Radar en zo (je kent ze wel, die alle klachten over Ziggo op 1 hoop gooien en daar dan hun kijkcijferverhogende conclusies op trekken), werkt de telefoon toch echt fantastisch.

Echter, wij halen via onze telefoons ook vaak de mail op.
Met mijn Nokia E61i werkt het nog steeds, net zoals de vorige telefoon van mijn vriendin (Nokia N76), maar bij de iPhone lukt het maar niet om de correcte mailinstellingen te hanteren.

Eerst geprobeerd via iTunes, die dan alles synchroniseert met de laptop. Inclusief muziek, e-mailaccounts en dergelijke. Maar met die instellingen kan de uitgaande mailserver niet gevonden worden, terwijl dat op haar oude telefoon wel werkte.

Ten tweede alle accounts verwijderd en handmatig op de iPhone ingevoerd. Toen kon de inkomende mailserver niet gevonden worden, bleek mijn eigen fout te zijn, dus dat werkt nu. Ontvangen gaat maar verzenden niet.

Volgens T-Mobile moet dit gewoon werken via de mailserver van Quicknet (het gaat om een Quicknet-adres). Zal overigens vanavond even een Ziggo adres proberen met bijvehorende instellingen, maar waar het nu dus om gaat. Zijn er speciale instellingen benodigt om met de iPhone te kunnen mailen?

inkomende server: pop3.quicknet.nl
uitgaande server: smtp.quicknet.nl
gebruikersnaam: ****
wachtwoord: ****
poort: 587
SSL: nee

Dit zijn de instellingen, poort 587 wordt gebruikt omdat je niet op het interne netwerk van Quicknet zit met de Web 'n' Walk functie. Heeft altijd zo gewerkt op haar 'oude' telefoon en nog steeds op de mijne.

Iemand een oplossing? Of ligt het echt aan T-Mobile?

Laatst gewijzigd door Ed; 11 oktober 2008 om 17:50