Discussie: Vraag: Reputatiepunten toekennen
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 8 oktober 2008, 13:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Er zitten een aantal 'beveiligingen' in zodat je niet 1 persoon snel naar beneden of naar boven kunt 'waarderen'. Zo moet je 20 anderen een waardering geven voordat je weer een waardering voor dezelfde persoon kunt geven, je kunt maar 10 waarderingen per dag uitdelen en hoeveel 'punten' je uitdeelt is weer afhankelijk van het aantal punten dat je zelf hebt verzamelt en hoelang je lid bent van het forum. Misschien probeer je dus iemand een waardering te geven die je al 'minder dan 20 waarderingen geleden' ook al eens een punt gegeven hebt.

Het idee van de waarderingspunten op forums is om te proberen een soort zelfregulering in te stellen. Mensen die positief reageren, anderen behulpzaam zijn e.d. zullen dan langzamerhand een positieve waardering krijgen. Anderen die "trollerig" gedrag vertonen, nietszeggende reacties in alle topics posten en zo zullen dan een lagere reputatie krijgen.

Of dit in de praktijk werkt is nog maar de vraag. Bij veel (buitenlandse) forums werkt het wel aardig. Op dit forum hebben we deze optie een aantal maanden geleden aangezet om te zien of het bevalt.

Echter wordt er veel "misbruik" van gemaakt. Er zijn een aantal vaste mensen die steevast mensen negatieve beoordeling geven omdat ze soms een positief geluid over Ziggo laten horen. Het gaat dan niet eens zozeer over het aantal negatieve punten, maar om de anonieme tekst die je erbij kunt neerzetten. Deze mensen zie je verder zelf nooit in het forum posten, maar ze geven alleen op deze manier een 'anoniem signaal' af. Dat is nu juist niet de bedoeling van dit systeem. Een positieve waardering geven aan mensen die zinnig posten of behulpzaam zijn komt veel minder voor. Een handige manier om je collega forumgebruikers onderuit te halen zonder dat men je daar op aan kan spreken is niet de bedoeling. We kijken het nog eventjes aan, maar misschien dat we de optie weer uit gaan zetten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....