Los bericht bekijken
  #120  
Oud 7 oktober 2008, 10:50
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mart Bekijk bericht
Raymond,

Dank je voor de moeite die je neemt om een en ander toe te lichten.

in het screenshot in de post van Invidia Major zie ik geen acceptatie op AS-IGNEMEA. Daar loopt de trace tot en met de eerste hop op AS2686.

Dat laatste sluit ik niet uit, maar ik blijf bij mijn standpunt dat een ISP in dit geval de taak heeft om te zorgen dat de routering loopt tot aan de site. Uiteraard is een ISP niet verantwoordelijk en heeft ook weinig invloed op zaken buiten het eigen netwerk, maar zij hebben wel meer gewicht bij het aanschrijven van de betreffende netwerken om iets voor elkaar te krijgen dan een doorsnee consument.

Groet,

Mart
Een standaard traceroute tool verteld wel iets, maar in dit soort gevallen te weinig. Liever zie je dan een trace met een tol als MTR (of WinMTR), of beter nog met LFT omdat die ook netjes laat die als er onderweg ergens een firewall dwars zit.

Natuurlijk kan Ziggo contact opnemen, wat ook gebeurd is, maar ING is vrij volhardend, het ligt aan jullie (Ziggo), als we dan vragen of ze dat willen toelichten omdat wij denken dat dat niet zo is, blijft het zoals andere ook al aangeven, stil. Ik denk dat de bal bij de content provider ligt. Ook die heeft hier een verantwoording in. En die gaat verder als hun klanten alleen vertellen dat het niet meer werkt.

Verder ga ik mee in je verhaal hoor.

Bye,
Raymond.