Los bericht bekijken
  #11  
Oud 7 oktober 2008, 09:31
cohn's schermafbeelding
cohn cohn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2008
Locatie: @Home Hengelo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Humax iHDR 5200
Berichten: 6
Standaard

Hallo!

ook ik wordt ineens geplaagd door de virusscanner van Ziggo. (Ik wist niet eens dat er een virusscanner actief was op mijn e-mail account!).

Ook bij mij worden er sinds vorige week bijlagen weggegooid op basis van de extensie die het bestand heeft. Er wordt dus niet gekeken of het wel/niet om een virus gaat.
In mijn geval gaat het om bestanden met de extensie .fdf. Dit zijn data bestanden aangemaakt door Adobe Acrobat en dus zeker geen virus.

Nu heb ik geprobeerd om via de bovengenoemde oplossing het virusfilter (betere naam: extensie filter) in de Mijn Ziggo omgeving minder streng in te stellen, of liever nog helemaal uit te schakelen omdat ik er helemaal niet op zit te wachten dat een ander voor mij bepaald wat wel of niet goed voor mij is. Maar helaas, dit mag niet baten. Ik zie alleen een mogelijkheid om een spamfilter minder streng in te stellen, maar niets voor het virusfilter.

Hoe hebben andere dit probleem opgelost?
Heeft iemand een mogelijkheid gevonden dit minder streng in te stellen?
Heeft iemand een mogelijkheid gevonden om dit virusfilter helemaal uit te schakelen?


En dan nog uit nieuwgierigheid de volgende vraag:
De virusscanner voegt een txt bestandje bij de e-mail waaruit de bijlage is gefilterd. In dit text bestandje staat de volgende tekstregel:
Citaat:
Due to limitations placed on us by the Regulation of Investigatory Powers Act 2000, we were unable to keep a copy of the original attachment.
Volgens mij is Ziggo toch nog steeds een Nederlandse ISP? Waarom beroepen ze zich dan op een niet-Nederlandse wetgeving als ze een excuus zoeken waarom de bijlage is weggegooid?

Groeten,
Martin