Los bericht bekijken
  #13  
Oud 5 oktober 2008, 20:55
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door toet007 Bekijk bericht
modem staat nu in meterkast en geeft precies hetzelfde aan ds knippert na een poosje brandt deze volledig dan knippert us, na een poosje gaat us uit en knippert ds weer, . . . .wat kost een instalatie monteur . . . . .
Als DS stopt met knipperen heeft hij dus een geldig signaal gevonden, daarna gaat het modem proberen zich aan te melden, dat lukt blijkbaar niet als US niet stopt met knipperen. Dan zal na verloop van tijd het modem de hele procedure weer opnieuw proberen en gaat ook DS weer knipperen.

Het lijkt er dus op dat je upstream niet werkt, en dat kan komen als je kabelaansluiting nog niet 'open' is gezet voor retourverkeer. Dat is afhankelijk van hoe dat zit, bij Multikabel kan elke aansluiting op afstand open/dicht gezet worden. Ik weet niet hoe dat bij nieuwbouw aansluitingen in Casema gebied zit, maar het zou kunnen dat je aansluiting nog geschikt gemaakt moet worden voor internet. In elk geval moet je hiervoor even de helpdesk bellen, die kunnen het controleren. Die zullen ook een monteur inplannen als het niet werkt. Dat is verder gratis normaal gesproken. Dus even bellen met de helpdesk (kan dagelijks tot 2200 uur) aan te raden is om dat via een vaste lijn te doen omdat je weliswaar lokaal tarief betaalt, maar als je mobiel belt dit aardig kan oplopen doordat de meeste providers extra rekenen als je een 0900 nummer belt ondanks dat dit lokaal tarief is. Laat dan wel je modem aanstaan als je vanaf een ander adres belt, dan kunnen ze hem misschien zien.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....