Los bericht bekijken
  #8  
Oud 5 oktober 2008, 14:05
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jj.stam Bekijk bericht
ik zelfs de mail nog waar in staat dat power naar 16 Mb gaat. mijn down snelheid is altijd 1,8Mbps geweest en sinds ziggo de scepter zwaait kom ik maar net aan tot de 1Mbps soms zelfs nog lager. bij multikabel was dit altijd zeer constand.
Heb je het over snelheid van de newsserve of over de snelheid van je verbinding zelf ??

Als je de verbinding op http://speedtest.net test met de server in Alkmaar, wat haal je dan ? Als dat minder is dan ongeveer 15Mbit dan is er iets met je verbinding zelf niet in orde. Er zijn meer meldingen rond heerhugowaard e.o. hiervan. Er zouden binnenkort wijzigingen/upgrades komen die dit moeten oplossen, hierover staan diverse topics in dit forum.

Is alleen de newsserver traag: Dat is ook een bekend probleem in diverse regio's in noordholland. Dat loopt al vanaf december 2007 en is in andere regio's sinds augustus 2008 begonnen. Hier schijnt ook een oplossing voor te komen. Dit heeft niet veel met overgang naar Ziggo te maken, maar is al een langer lopend probleem, alleen niet in alle regio's in noordholland. Dat ligt overigens niet aan de newsserver zelf, maar aan de lijnen ernaar toe. Sommige regio's die via een andere route op dezelfde server binnenkomen hebben dit probleem niet.

Als je verbinding zelf niet goed is kan het ook nog aan je signaalkwaliteit liggen. Dat kan de helpdesk voor je bekijken door je modem uit te lezen. Daarvoor moet je dan de helpdesk bellen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....