Los bericht bekijken
  #3  
Oud 3 oktober 2008, 19:04
ziggonaut's schermafbeelding
ziggonaut ziggonaut is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2008
Locatie: Bergen NH
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus, SBV5121E
DTV: Humax
Berichten: 3
Standaard

Dank je, Paullus. Het eerste vermoedde ik al. Het zou overigens wel handig zijn als Ziggo ook cablemodems voor isdn telefonie kon bieden. Het zou een aantal potentiŽle klanten over de drempel helpen van een aanzienlijke desinvestering in isdn apparatuur en herinvestering in analoge apparatuur. Het zou toch werkelijk niet moeilijk moeten zijn voor Ziggo om naar keuzel cablemodems voor isdn telefonie als voor analoge telefonie te leveren.

Jouw optie van een 2e lijn wrijft zout in verse wonden. Ik heb nl voor mijn 1e lijn mijn KPN nummer niet willen porteren omdat er zoveel geluiden waren over slechte werking van Ziggo: ik hield de KPN lijn dus nog even aan. Toen bleek dat telefonie op die 1e lijn goed leek te werken, heb ik Ziggo gevraagd om mij een 2e lijn te leveren (zoals op website wordt aangeboden) en Ziggo gemachtigd om daarnaartoe mijn KPN nummer te poteren. Geen probleem volgens Ziggo, ik kreeg een bevestigingsbrief en aankondiging van mijn nieuwe abonnementskosten. Tot zonder enige aankondiging mijn KPN lijn dood werd en ik dus wachtte op mijn 2e Ziggo lijn met dat oude KPN nummer. Duurde bijna twee weken, helpdesk meldde herhaaldelijk dat eraan gewerkt werd, maar dat er een technisch probleem was. Ten slotte kreeg ik iemand aan de lijn die heel verbaasd was dat ik een 2e lijn zou krijgen, "want wij leveren voorlopig helemaal geen 2e lijn". Enfin, na nog wat heen en weer communicatie heb ik de 2e lijn plus het geporteerde nummer maar opgegeven en zit nu dus met alleen de 1e lijn en een nieuw nummer.

Erg dom overigens van Ziggo. Want zo'n portering naar een 2e lijn laat de klant de mogelijkheid om de drempel van wantrouwen in een nieuwe provider te overwinnen met een 1e lijn op een nieuw nummer, om dan later een 2e lijn met het te porteren nummer te nemen. In de tussentijd heeft hij de zekerheid van zijn oude provider voor zijn oude nummer.

Sorry dat ik dit even kwijt moest, als gefrustreerde gebruiker. Voor mij is dit jammer genoeg een gepasseerd station (tenzij Ziggo nu opspringt om de zaak alsnog in orde te maken?). Rest het probleem van isdn.