Discussie: smtp blok
Los bericht bekijken
  #20  
Oud 30 september 2008, 20:41
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Alex,

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twsgsm Bekijk bericht
Je geeft net zelf aan dat de mail server de mail niet moet aannemen, dan kijk ik bij m'n internet provider hoe die dat doet en zie dat die de mail leest en wel terug stuurt. Ik heb ook even gekeken bij messagelabs, niet de minst in de wereld, en die doet exact hetzelfde.

En dan ben ik fout?

Men de tweede vraag stel ik gewoon de vraag, bedrijven die kiezen voor breednet via ziggo, mogen die hetzelfde beleid verwachten als gewoon ziggo?

Alex
Ik zou je willen adviseren toch beter na te denken voor je uitspraken doet die kant nog wal raken. Dit is wat de mailserver doet:

[raymond@control orange]$ telnet mx1.atwork.nl 25
Trying 195.85.130.71...
Connected to mx1.atwork.nl.
Escape character is '^]'.
220 smtp.atwork.nl ESMTP email service
helo grapjas.nl
250 smtp.atwork.nl
mail from:<raymond@prolo.nl>
250 Ok
rcpt to:<raimond@ziggo.nl>
550 <raimond@ziggo.nl>: Recipient address rejected: User unknown in relay recipient table

De mailserver pakt niets aan, hij zegt adres bestaat niet, je kan zonder valide adres daar geen mail afleveren. Zo werkt mail. Hij pakt geen mail aan, en dat works as designed.

Ik vertel nergens of jij goed of fout bent, ik probeer je uit te leggen hoe mail werkt, of zou moeten werken, je kan in twijfel trekken of ik daar ook maar iets van begrijp, maar tot nu toe zie ik niks in deze discussie waarvan ik denk, verhip, daar heb je een punt.

Ik proef in de hele discussie alleen dat jij vind dat wij er een potje van maken, en ik betwist dat ten zeerste. Of ik de meest beschikte persoon ben om jou uit te leggen hoe mail werkt, dat denk ik niet, maar kan je wel vertellen dat die mailserver ok is ingericht en de error ook normaal is. Mischien moet je eens een goed boek halen over mail en dan de thread nog eens terug lezen.

Het project wat je noemt ken ik verder niet, dus daar kan ik geen uitspraak over doen. Zakelijk is een andere tak van sport, daar zal ook een andere policy gelden. En een ander prijskaartje. Je zakelijke account manager kan je daar alles over vertellen. Dat is verder ook geen voer voor een forum lijkt me.

Ik stel voor dat we een eind maken aan deze discussie, ik heb een aantal keer geprobeerd uit te leggen wat er gebeurd in een mailsessie, jij pakt dat niet op, geen probleem verder.

Bye,
Raymond.