Los bericht bekijken
  #11  
Oud 30 september 2008, 19:49
Hugod's schermafbeelding
Hugod Hugod is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2008
Locatie: zwaanshoek / multikabel
DTV: Humax 5050C
Berichten: 3
Standaard

Wie heeft er suggesties/oplossingen aangaande onderstaande storingen:

Vrijwel elke dag rond 18.30-19.00 uur begint bij ons de digitale tv op een aantal zenders te haperen/storen. Precies rond de tijd dus dat m'n dochter Huis Anubis op Nickelodeon zit te kijken en dat is precies 1 van de zenders die dan erg begint te haperen. Zenders die dan haperen zijn oa: AT5, RTVNH, Nickelodeon en BBC1 en BBC2. Soms is de storing op deze zenders zo groot ( met name BBC) dat er tijdelijke 'geen signaal' verschijnt. De storing duurt soms een uurtje en soms enkele uren.
Alle andere zenders blijven het overigens gewoon prima doen. Met haperen/ storen bedoel ik dus blokkerig beeld en een bevriezend beeld ( geluid loopt wel normaal door).

Heb alle voor de hand liggende zaken die ik kon bedenken al gedaan:

Kabels vervangen, heb een 1 meter coax kabel van het kastje naar de decoder, geen andere tv's en/of splitters aangesloten.
Bij de buren geinformeerd of er apparatuur rond die tijd aan of uit gaat ( niet het geval) en natuurlijk gelet of eigen apparaten.
Geinformeerd of de buren er ook last van hebben, helaas hebben mijn directe buren geen digitale tv, andere mensen in het dorp ervaren de storing echter niet met dezelfde regelmaat.
Ziggo gebeld, de helpdesk adviseert om de kabels te vervangen ( reeds gedaan dus)

Ziggo wil natuurlijk wel een monteur sturen maar zeggen er (begrijpelijk) bij dat als de storing niet door het netwerk veroorzaakt wordt dat deze kosten in rekening worden gebracht.
Nu wil ik echt wel van dit gedoe af en ben ik bereid hier voor te betalen maar twijfel of de komst van de monteur de oplossing biedt, immer de storing begint pas aan het begin van de avond. Een monteur die overdags komt zal op dat moment constateren dat alles goed werkt.

Mijn vragen zijn dus:

Wie herkent dit type storingen?
Wat kan de oorzaak ( en dus de oplossing) van deze storing zijn?
Heeft het zin om een Ziggomonteur te laten komen op het moment dat de storing zich niet voordoet?

Alvast bedankt