Los bericht bekijken
  #19  
Oud 30 september 2008, 17:47
Crichton's schermafbeelding
Crichton Crichton is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 september 2008
Locatie: Breda Orange/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra en Ubee evm3200
DTV: Humax 5100
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond Bekijk bericht
Hi!Die issues zijn niet het probleem van Ziggo, ja nu wel indirect, maar komt doordat Ziggo, en niet alleen Ziggo maar er zijn meer providers (Online ook) die IP adressen gekregen hebben van RIPE (www.ripe.net) die in de 94.x ranges vallen.

Een aantal providers blokeerd op de bogon lijst (http://www.team-cymru.org/Services/Bogons/) maar hebben kennelijk deze blokken vergeten te verwijderen.

Wat in leken taal betekend dat die providers hun filtering niet op orde hebben. Ziggo probeerd daar waar mogelijk deze providers te benaderen en de situatie uit te leggen.
  • 94/8 and 95/8 allocated to RIPE (JUL 2007). Removed from the bogon lists.
Op zich, in Juli 2007 is dit al bekend gemaakt. Die providers die hun filtering nog niet geupdate hebben voor iets wat in 2007 al bekend was, die moeten wellicht nadenken over waar ze mee bezig zijn.

Ik snap dat het als gebruiker vervelend is maar niet alleen door Ziggo op te lossen.

Bye,
Raymond.
Dank voor de uitleg. Het grootste probleem is gebrek aan communicatie.
Ik was voorheen Orange/Wanadoo cable klant en ik ben totaal niet op de hoogte gesteld van de migratie. Een simpel emailtje had geholpen.
Tevens had daarin kunnen staan dat mocht je statische DNS adressen hebben ingesteld dat je dan problemen kunt verwachten want na migratie kan je de oude DNS servers niet meer benaderen. Nu moest ik er zelf achter komen dat ik blijkbaar ben gemigreerd van Orange/Wanadoo naar Ziggo. Stom toevallig vond ik een website met daarin het adres van de Ziggo DNS server.

Nog even over dat nieuwe IP netwerk: hoelang wisten jullie al dat Ziggo dat 94.x netwerk in gebruik zou nemen ? Ik neem aan ruim van te voren, dus dan zou je denken dat je indien mogelijk nog wel wat maatregelen zou nemen om indien mogelijk die contacten op de hoogte te stellen van de nieuwe reeks die nodig zijn om dit netwerk in gebruik te kunnen nemen.
Nogmaals, communicatie is belangrijk. Als jullie gebruikers die gemigreerd worden op de hoogte stellen van dit feit en ook vertellen dat door in gebruikname van een nieuwe range je wellicht problemen kan verwachten, dan scheelt dat een hoop ergernis. Nu heeft het volgens mij een week of langer geduurt voor er iets op de website van Ziggo kwam over de storing met bepaalde websites.

Tip voor de toekomst: houd je abonnees op de hoogte. We zijn geen boemannen en snappen heus wel dat er weleens dingen mis kunnen gaan. Als je maar eerlijk bent en ons op de hoogte houd.

Scheelt een hoop onnodige frustraties.