Discussie: Motorola modem
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 30 september 2008, 16:04
MeTaXz's schermafbeelding
MeTaXz MeTaXz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2008
Locatie: Stadskanaal
Ziggo Internet: 1600 mbit, Motorola
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Heb je het MAC-adres vastgezet of je IP-adres ??

Je IP-adres vastzetten moet je NIET doen, want als je het ip-adres niet toegewezen gekregen hebt en ook de lease niet meer vernieuwd, dan wordt het na enige tijd opnieuw toegewezen aan iemand anders en zul je straks een wegvallende verbinding hebben, net als die andere persoon die het IP-adres wel heeft toegewezen gekregen.

Als je het MAC adres hebt vastgezet (dat kan bij sommige ethernetkaarten via de hardware instellingen) is er natuurlijk geen enkel probleem, dat mag wel, zolang je het IP adres maar automatisch laat toewijzen.

Als je MAC adres blijft wijzigen kun je het oplossen door gebruik te maken van een router tussen je modem en de PC. Dat is ook nog veiliger omdat je dan gelijk een firewall gemaakt hebt. Je router heeft er geen problemen mee dat je computer steeds een ander MAC adres heeft.
Ik had gister even mijn vriend google gevraagd, hoe ik het mac adres handmatig verander. Dit was rechtermuisknop je verbinding, eigenschappen, configureren, geavanceerd, network adress.
Hier stond een puntje voor "Niet aanwezig". Ik heb het ingevulde puntje voor de waarde gezet, en het adres ingevuld dat ik op dat moment via "ipconfig -all" had verkregen. Hij pakt dus nu dat macadres ipv dat hij zelf een maakt, of wat hij dan ook mocht doen voorheen.

De tip dat het macadress anders was, was dus een goede tip. Bedankt.